Λέσβος: Επιτέθηκαν σε μέλη ΜΚΟ

Κάτοικοι δεν επέτρεψαν την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Θέρμης.

Κάτοικοι δεν επέτρεψαν την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι της Θέρμης (Πηγή φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, καθώς κάτοικοι αντιδρούν στην άφιξη προσφύγων και μεταναστών, ενώ κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν μέλη ΜΚΟ και δημοσιογράφους.

Κάτοικοι νωρίτερα μπλόκαραν τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών- που έφτασαν σήμερα- στο ΚΥΤ της Μόριας, αλλά και την αποβίβαση άλλων από βάρκα, στο λιμάνι της Θέρμης. Μάλιστα, στο σημείο προκλήθηκε ένταση και μέλη ΜΚΟ δέχθηκαν επίθεση από ανθρώπους που τους χτύπησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ενώ κυκλοφόρησε στα social media και σχετικό βίντεο.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενώ προπηλακίστηκαν επίσης δημοσιογράφοι, φωτογράφοι διεθνών ΜΜΕ και δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης, η οποία προσπάθησε να παρέμβει.

Η βάρκα ρυμουλκείται τώρα προς άγνωστη κατεύθυνση, από το λιμενικό, προκειμένου να αποβιβαστούν. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στη βάρκα επιβαίνουν περίπου 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

Επίσης, κάτοικοι δεν επέτρεψαν στην αστυνομία να προσεγγίσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, για να μεταφερθούν εκεί άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν σήμερα στη Λέσβο. Πρόκειται για περισσότερους από 100 ανθρώπους, οι οποίοι τώρα μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης, για να διαμείνουν στον περίφρακτο χώρο της επιβίβασης στα πλοία της γραμμής, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

LIFO

Σχολιάστε Ελεύθερα