Βελόπουλος:«Επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης των υπουργικών αποφάσεων για τα μέτρα στήριξης φυσικών και νομικών προσώπων της Σάμου που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό»

Ερώτηση του αρχηγού της Ελληνικής λύσης προς τουυς υπουργούς οικονομίας, Ανάπτυξης και επενδύσεων καθώς και Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων.

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι της Σάμου, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων, όσον αφορά στα του καταστροφικού σεισμού, που έπληξε πρόσφατα το νησί τους. Μας εξέφρασαν οι ως άνω την ανησυχία τους για την αδικαιολόγητη χρονική καθυστέρηση στη θέσπιση των σχετικών μέτρων στήριξης και για την επιστολή του τοπικού Επιμελητηρίου, που δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ, σχετικά με το παραπάνω θέμα. Η δε επιστολή που απευθύνεται στα συναρμόδια Υπουργεία με θέμα την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης των υπουργικών αποφάσεων για τα μέτρα στήριξης φυσικών και νομικών προσώπων της Σάμου, που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, αναφέρει τα εξής:

“Αξιότιμε, κύριε Υπουργέ, Όπως γνωρίζετε, το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ανακοίνωσε στις 9 Νοεμβρίου 2020, οκτώ (8) μέτρα στήριξης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν έχει εκδοθεί καμία υπουργική απόφαση και όπως αντιλαμβάνεσθε, χωρίς την έκδοση των αντίστοιχων υπουργικών αποφάσεων, είναι αδύνατη η εφαρμογή τους από τις αντίστοιχες Υπηρεσίες του Δημοσίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της Σάμου».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να επισπεύσετε, κατά το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στα Υπουργεία σας, την έκδοση των ως άνω σχετικών υπουργικών αποφάσεων σχετικά με τα μέτρα στήριξης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, στο νησί της Σάμου;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιάστε Ελεύθερα