Δημοτική σύμβουλος άφησε τα λουλούδια για τον Γρηγορόπουλο που ποδοπάτησε ο αστυνομικός

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το μεσημέρι της Κυριακής το βίντεο που εμφανίζει αστυνομικό να πιάνει την ανθοδέσμη που άφησε δημοτική σύμβουλος στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και να τη διαλύει. Ο κάποιος που έλεγε το ρεπορτάζ αποκαλύφθηκε, ήταν η δημοτική σύμβουλος της ανοιχτής πόλης Εφη Γιαννοπούλου.

Η δημοτική σύμβουλος πριν το συμβαν είχε πάει στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μαζί με τη Μαίρη Βαγιάννη επίσης δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Νάσου Ηλιόπουλου για τον Δήμο της Αθήνας. Η ίδια το ανέφερε σε post στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, που έγραψε τα εξής:

Με τη Μαίρη Βαβαγιάννη προσπαθήσαμε, εκπροσωπώντας την Ανοιχτή Πόλη, να αφήσουμε λίγα λουλούδια στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Δεν μας επιτράπηκε να προσεγγίσουμε το μνημείο. Αφήσαμε τα λουλούδια μας πάνω από τα τρία ρόδια που είχε αφήσει νωρίτερα ο Γιώργος Θαλάσσης, γυμνασιάρχης και καθηγητής του Α. Γρηγορόπουλου. Δεν ωφέλησε ούτε η επίκληση της ιδιότητάς μας, ούτε η βεβαίωση κυκλοφορίας που έχουμε από τον Δ. Αθηναίων που μας επιτρέπει να μετακινούμαστε χωρίς περιορισμούς για την άσκηση των καθηκόντων μας.

Στη συνέχεια μας απαγορεύτηκε η διέλευση από δρόμους των Εξαρχείων προκειμένου να επιστρέψουμε στα σπίτια μας. Ομοίως απαγορεύτηκε να διαβούν την Α. Μεταξά σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Απειληθήκαμε με προσαγωγή, κάθε προσπάθειά μας να επικαλεστούμε τη νομιμότητα, ήμασταν δύο άτομα, αιρετές της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τη σχετική βεβαίωση, ήταν ανώφελη. Οποιοσδήποτε ήθελε να διασχίσει τα έξι εφτά τετράγωνα που είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία έπρεπε να αποδείξει ότι κατοικεί σε αυτά.

Ερωτηθήκαμε για την άσκηση ποιων καθηκόντων μας ήμασταν εκεί, και όταν ζητήσαμε τα στοιχεία των αστυνομικών για να κάνουμε επώνυμη καταγγελία, πήραμε την απάντηση “δεν είσαστε και ο πρωθυπουργός”! Πράγματι, σε αυτή την περίπτωση θα κάναμε ποδήλατο στην Πάρνηθα!

Στη συνέχεια η δημοτική σύμβουλος διαπίστωσε το τι έγινε και αφού έβαλε το βίντεο, έγραψε

Θα βάλω και ξεχωριστά το βίντεο που δείχνει την τύχη που είχαν τα λουλούδια που αφήσαμε στη γωνία, κοντά στη Μεσολογγίου, το πρωί. Για μένα, αυτό συνιστά προσβολή πρωτίστως της μνήμης του νεκρού Αλέξανδρου. Και θεωρώ ότι πρέπει να διαδοθεί.

Αυτό είναι το ντροπιαστικό βίντεο που έχει κηρυχθεί από χθες ΕΔΕ στην Ελληνική Αστυνομία

Εντέλει είπε για το περιστατικό βάζοντας ένα ρεπορτάζ του sputnik τα εξής:

Ήθελα έτσι κι αλλιώς να κάνω αυτό το σχόλιο, αλλά ποσταρω και αυτό ως αφορμή. Δίπλα στο σημείο που αφήσαμε τα λουλούδια βρισκόταν ο κύριος που δείχνοντάς μου τα γαλόνια του μου συστήθηκε ως ταξίαρχος Αθηνών. Και ήθελα να πω για επικείμενες ΕΔΕ ότι δεν έκαναν υπέρβαση των εντολών που είχαν τα απλά όργανα της τάξεως. Αντίθετα, θα μπορούσα να πω ότι όταν επικαλεστήκαμε την ιδιότητά μας φάνηκαν αμήχανοι και κάλεσαν τον εν λόγω επικεφαλής. Επομένως συνολικά αυτές ήταν οι εντολές τους και η ευθύνη είναι στην ηγεσία της αστυνομίας και στον Χρυσοχοΐδη αποκλειστικά.

Σε ρεπορτάζ της σελίδας Ζούγκλα φαίνεται τι έγινε όταν πήγε στο σημείο η δημοτική σύμβουλος (Είναι το τρίτο βίντεο)

Τα συμπεράσματα δικά σας

Σχολιάστε Ελεύθερα