Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη»

Στην ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και όπου αλλού συνωστίζεται ο λαός, καθώς και ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας επικεντρώθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη», το πρωί της Δευτέρας.

Υπογράμμισε πως το λοκντάουν αποδίδει ελάχιστα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις γιατί οι εστίες υπερμετάδοσης είναι ακόμη ενεργές και έφερε ως παράδειγμα τον συνωστισμό που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, χωρίς μέτρα προστασίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε πως θα έπρεπε να αυξηθούν οι έλεγχοι, τα τεστ και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ιδίως στα εργοστάσια, να αυξηθούν τα δρομολόγια στα ΜΜΜ, να αραιώσουν οι σχολικές τάξεις, να γίνουν προσλήψεις στο σύστημα Υγείας και να επιταχθεί πραγματικά ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, αντί να τον χρυσοπληρώνει το κράτος για να νοικιάζει υπηρεσίες. Όπως είπε, δεν αρκεί η ατομική ευθύνη, χρειάζεται η κρατική ευθύνη, καθώς «ή είναι πόλεμος και παίρνεις μέτρα ή κοροϊδεύεις».

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να ακουστεί στεντόρεια η φωνή των εργαζομένων, των υγειονομικών, των δημοσιογράφων, των σωματείων και των πολιτικών κομμάτων για τη διεκδίκηση αυτών των μέτρων. «Το ΚΚΕ αυτό κάνει. Σε αυτό δεν υποχωρούμε καθόλου», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως «εάν κάνανε το 1/3 από αυτά που τους λέγαμε, δεν θα ήταν αυτή η κατάσταση», ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως «τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή» και δεν μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στον λαό, στα σωματεία και το λαϊκό κίνημα. 

902

Σχολιάστε Ελεύθερα