Έκρηξη αστυνομικής καταστολής με 143 συλλήψεις στην επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Α.Γρηγορόπουλου

Από τη σύνταξη

Είχα καιρό να γράψω αλλά τα γεγονότα δεν με αφήνουν να σιωπώ. Η αστυνομία μας που προφανώς παίρνει εντολές από την κυβέρνηση προχώρησε σε συνολικά 143 συλλήψεις από τις 374 προσαγωγές που πραγματοποίησε. Ήταν η προσπάθειά της να αμαυρώσει την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τις δολοφονίες όμως και την μνήμη της που είναι ακόμα νωπή (12 χρόνια έχουν περάσει) δεν μπορείς να την σβήσεις. Με αφορμή το ρεπορτάζ της Αυγής δεν εκδηλώνουμε αγανάκτηση αλλά εγρήγορση ώστε οι διαδικασίες απομάκρυνσης αυτής της κυβέρνησης από το τιμόνι της χώρας να είναι ταχείες. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά πλέον υπάρχουν αποδείξεις για το που μπορούν να φτάσουν.

Με πρόσχημα την παραβίαση των μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό, κυβέρνηση και αστυνομία επιδόθηκαν για μια ακόμη φορά σε όργιο αυθαιρεσίας, όπως εκείνο της 17ης Νοεμβρίου του 2020. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις, πολιτών που απλώς ήθελαν κατά μόνας (τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα) να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο όπου το 2008 δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξανδρος από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώντα Κορκονέα. Τα βίντεο της Αυγής είναι γροθιά στο στομάχι.

Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ απομακρύνονται βίαια από τα εξάρχεια για να μην καταγράψουν τα γεγονότα. Απλοί πολίτες συλλαμβάνονται γιατί θέλησαν να αφήσουν ένα λουλούδι. Μέλη πολιτικών παρατάξεων παρεμποδίζονται και συλλαμβάνονται. Μιλάμε βέβαια για την παρεμπόδιση μελών της ΚΝΕ να αφήσουν ένα λουλούδι στον τόπο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης και για τις συλλήψεις των μελών του ΣΕΚ και των μελών του ΚΚΕ μ-λ .

Δεν δίστασαν να συλλάβουν και τους συνήγορους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη, οι οποίοι βέβαια κατέθεσαν μήνυση κατά του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Οι δύο δικηγόροι ξεχωριστά είχαν κατέβει στο κέντρο για να αφήσουν ένα λουλούδι.

Οι αστυνομικοί εγκλώβισαν πολίτες σε κτίριο επί ώρες και ρίξαν χειροβομβίδες κρότου -Λάμψης τόσο στην πλατεία των εξαρχείων όσο και σε κλειστό χώρο που υπήρχαν πολίτες. Αυτή είναι η καλή μας κυβέρνηση που με προσχήματα χτυπάει τόσο βίαια όσο χτυπούσε σε άλλες εποχές οι πρόγονοι της ΕΛΑΣ, χωροφύλακες,ΕΑΤ-ΕΣΑ και τα λοιπά. Είπαμε εντολές πήραν και επ’ευκαιρία εγκαινίασαν και τις κάμερες στις στολές των αστυνομικών. Με αυτό δεν διαφωνούμε αλλά το θέμα είναι να αναλυθεί από την ηγεσία τι κατέγραψαν αυτές οι κάμερες, γιατί οι κάμερες των κυνηγημένων φωτορεπόρτερ κατέγραψαν την αστυνομική βία και τη μη τήρηση των μέτρων από τα όργαν της τάξης που ρίχνουν τα πρόστιμα σε αυτούς που δεν τα τηρούν.

Μια κουβέντα-ένα θέμα, τήρηση μέτρων, καμπάνα στους πολίτες που παίρνουν 300 ευρώ σύνταξη και ο πρωθυπουργός μας, που μας θερμοπαρακαλεί στα δημοσια διαγγέλματα να τηρούμε τα μέτρα πάει για Motocross στην Πάρνηθα χωρίς να τηρεί ούτε ένα μέτρο. Αντί να λειτουργεί ως υπόδειγμα προς τους πολίτες, λειτουργεί ως το παράδειγμα προς αποφυγήν, ηγεμονικά και χαριεντιζόμενος, χωρίς να τον ενδιαφέρει τίποτα και επειδή βέβαια κάπως έπρεπε να αντιδράσει ο κύριος που κάθεται πίσω από την αγελάδα που ονομάζεται ελληνικός λαός βρέθηκε θέμα, το ανύπαρκτο σπίτι στα Λεγραινά του Αλέξη Τσίπρα.

Ωραία αφού θέλουμε να μιλήσουμε για αυτό το ανύπαρκτο σπίτι γιατί άραγε δεν μιλάμε και για την βίλα του Βολταίρου στην Γαλλία, ωπ συγνώμη δεν ανήκει σε εσας αλλά στην off shore σας…..

Καλά κάνει βέβαια η ηγεσία και κάνει αυτά τα οποία κάνει, το θέμα είναι πόσο καταλαβαίνει ο λαός και πότε θα κατανοήσει ότι πρέπει να τους στείλει σπίτια τους ή καλύτερα πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Βαρεθήκαμε…..

Σχολιάστε Ελεύθερα