Ο Μουτζούρης κι η μουτζούρα

Του Θανάση Καρτερού για την Αυγή

Δεν θα τον δει, λέει τον Μουτζούρη ο Μητσοτάκης γιατί φέρει πλέον μουτζούρα. Επέδειξε χυδαιότητα απέναντί του, με μια απρεπή χειρονομία. Όπα, όπα. Γιατί, ρε παιδιά; Η χυδαιότητα δεν είναι καινούργιο φαινόμενο στο χυδαιοτροφείο της Δεξιάς.

Image result for μουτζουρης

Τι είναι, ας πούμε, η χειρονομία του Μουτζούρη μπροστά σε όσα έσυραν κατά καιρούς στον Τσίπρα; Ψεύτης, προδότης, πούλησε τη Μακεδονία για τις συντάξεις, άπαξ ψεύτης πάντα ψεύτης, κωλοτούμπας, κωλόπαιδο κ.λπ.;

Κι επειδή όλα αυτά ή τα είπε ο ίδιος ο Μητσοτάκης, ή τα κάλυψε, θα έπρεπε ο Τσίπρας να μην τον συναντάει όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις; Θα ακυρωνόταν ο θεσμικός ρόλος του καθενός επειδή ο Κυριάκος ήταν και παραμένει η επιτομή της πολιτικής χυδαιότητας; Απαράδεκτον.

Ύστερα, μπορεί να παραγράφεται έτσι για μια άτυχη στιγμή η πολυετής κολύμβηση του Μουτζούρη στα γαλάζια νερά της Ν.Δ.; Η προσφορά του στον χάρτη των περιφερειακών εκλογών; Η στενή του σχέση με τον λεσβιάρχη Αθανασίου, που τόσες εξυπηρετήσεις έχει κάνει στο κόμμα αλλά και στη χώρα; Δεν μπορεί.

Είναι άδικο για ένα πιστό τέκνο της παρατάξεως. Εντάξει, του ξέφυγε κάτι, δεν ήξερε κιόλας ότι τον βιντεοσκοπούν, σήκωσε κοφτή την παλάμη και την κατηύθυνε εκεί που δεν έπρεπε.

Αλλά όταν συγχωρούνται προσφυγοφάγοι όπως ο Καμπόσος τους, ψήστες μπάρμπεκιου όπως ο Αυγενάκης τους, παινεμένα καλόπαιδα των ΜΑΤ που αποκαλούσαν τους διαμαρτυρόμενους τουρκόσπορους, γκασμάδες, κ.λπ., δεν είναι κρίμα να εισπράττει μόνο ο Μουτζούρης τη μουτζούρα;

Να συγχωρεθεί συνεπώς ο Μουτζούρης. Το επιτάσσει η κομματική αλληλεγγύη. Όπως συγχωρέθηκε ο Άδωνις, που τους περνούσε κάποτε γενεές δεκατέσσερις και τον Κυριάκο δεκαοχτώ. Και ο Βορίδης, που όταν άνοιγε το στόμα του, έτρεμαν από εθνική συγκίνηση και οι ακροδεξιές γάτες.

Εκτός πια κι αν ο Γεραπετρίτης έχει κάνει κάποια πολιτική διάγνωση. Ότι δηλαδή η χειρονομία του Μουτζούρη εκφράζει πολύ κόσμο στην παράταξη. Για την ώρα μόνο εκφράζει. Αλλά αν τον συγχωρήσουν, τρέχα γύρευε μήπως μια μαύρη μέρα, με όσα κάνουν κάθε μέρα, βρουν απέναντί τους χιλιάδες κοψοχέρηδες να κατευθύνουν το χέρι τους, πριν το κόψουν, εκεί που το κατηύθυνε ο Μουτζούρης.

Οπότε έχουν ένα δίκιο. Να κάνουν πέρα τον Μουτζούρη, μπας και… Λίγο το ‘χετε να υπάρξει μόδα Μουτζούρη στη νομιμόφρονα μεσαία τάξη;Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: