Έφυγε από τη ζωή ο δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης

Φτωχότερη είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, ο επί 18 χρόνια ο δήμαρχος Φούρνων Κορσεών, Γιάννης Μαρούσης, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ο Γιάννης Μαρούσης άφησε σημαντικό έργο στα νησιά των Φούρνων, ενώ ήταν μια σημαντική και αναγνωρίσιμη προσωπικότητα της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θέλουμε σαν περιοδικό να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους τους. Οι φούρνοι χάνουν έναν σημαντικό άνθρωπο.

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Γιάννης Μαρούσης γεννήθηκε το 1950 και ήταν παντρεμένος με την Ελληνοαμερικανίδα εκπαιδευτικό Φρατζέσκα Παναγιώτου – Μαρκάκη. Είχε τρία παιδιά ενώ τελείωσε το Λύκειο στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας και, μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας, έφυγε για τις Η.Π.Α. όπου ασχολήθηκε με την παραγωγή και το εμπόριο γούνας. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1976 και επεκτάθηκε σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Με την τοπική αυτοδιοίκηση άρχισε να ασχολείται το 1995, όπου εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος Φούρνων. Από το 2002 μέχρι το 2019 εκλεγόταν σταθερά Δήμαρχος Φούρνων με μεγάλο ποσοστό. Στον δημαρχιακό θώκο έμεινε μέχρι το τέλος της ζωής του. Στα χρόνια της δημαρχίας του αφιερώθηκε στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου του και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Κατά τη γνώμη μας αυτό το κατάφερε και για αυτό άλλωστε είχε την αποδοχή του κόσμου και των υπολοίπων αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την απώλεια του εν ενεργεία Δημάρχου Φούρνων Κορσεών, Γιάννη Μαρούση.

Το δήμαρχο και φίλο του αποχαιρετά με ανάρτησή του ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, αναφέροντας: «Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε όλοι μας τη δυσαναπλήρωτη απώλεια του συναδέλφου και φίλου Δημάρχου Φούρνων Κορσεών, Γιάννη Μαρούση. Με το χαμόγελο του παιδιού στα χείλη πάντοτε και ένα καλό λόγο για όλους . Άξιος άνθρωπος, Άξιος αυτοδιοικητικός, οραματιστής και άνθρωπος των πράξεων με πλούσιο έργο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους Φουρνιώτες. Αιωνία σου η μνήμη Γιάννη Μαρούση».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ικαρίας, Νικος Καλαμπόγιας, αναφέρει: «Βαθιά η θλίψη. Ένας φίλος, συνάδελφος αλλά κι ένας εξαίρετος άνθρωπος έφυγε σήμερα. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του αλλά και σε όλους τους Φούρνους. Καλό ταξίδι Δήμαρχε».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων, σε συλλυπητήριο μήνυμά της, εκφράζει τη θλίψη της, για την απώλεια του Δημάρχου Φούρνων Κορσεών Γιάννη Μαρούση και υπογραμμίζει ότι ο Δήμαρχος Φούρνων έδωσε μια πολύχρονη, αξιοπρεπή και παλικαρίσια μάχη για την υγεία του. Η Λαϊκή Συσπείρωση μεταφέρει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης με Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι ο Γιάννης Μαρούσης υπήρξε ένας ιδιαίτερα δραστήριος και αγαπητός άνθρωπος με έντονο ενδιαφέρον για την ευημερία και την ανάπτυξη του νησιού. Η προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση υπήρξε σπουδαία, ενώ υπογραμμίζει ότι με θλίψη πληροφορήθηκε την απώλειά του και εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και την τοπική κοινωνία των Φούρνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης τονίζει ότι ο Γιάννης Μαρούσης υπήρξε πάνω απ’ όλα ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας εξαίρετος συνεργάτης για όσους είχαν την τύχη να βρίσκονται κοντά του και ένας άνθρωπος που υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση και τον τόπο του όσο λίγοι. Μπορεί σαν παρουσία το κενό που αφήνει πίσω του να είναι μεγάλο, η φιλοσοφία του και οι ιδέες του όμως θα αποτελούν πάντα την πιο γερή παρακαταθήκη για όσους θήτεψαν δίπλα του, ώστε να υλοποιήσουν όσα εκείνος οραματίστηκε. Κλείνοντας το μήνυμά του εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και κλείνει αναφέροντας χαρακτηριστικά “Φίλε Γιάννη καλό σου ταξίδι και σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες”.

Η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου με ανάρτηση στο Facebook αναφέρει ότι Οι Φούρνοι Κορσεών, το Αιγαίο, όλοι οι νησιώτες αποχαιρετούν τον δήμαρχο Γιάννη Μαρούση. Όπως αναφέρει χαρακηριστικά “Το μεγάλο σου έργο δήμαρχε, παρακαταθήκη για το ακριτικό νησί και η πορεία σου φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Συνεργαστήκαμε στα εύκολα και στα δύσκολα. Πάντα με περιέβαλες με εμπιστοσύνη και με τίμησες με τη φιλία σου. Αντίο αγαπημένε μου δήμαρχε. Αντίο αγαπημένε μου φίλε”.

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου: Ο Γιάννης Μαρούσης για πάνω από 20 χρόνια ήταν ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τις πρωτοβουλίες του συνέβαλε με έργα στην ανάπτυξη των ακριτικών Φούρνων και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών του. Η απώλειά του είναι οδυνηρή, πρωτίστως για τη σύζυγο και τα τρία του παιδιά αλλά και τους κατοίκους της περιοχής που αγάπησε και ανέδειξε. Εκφράζω, εκ μέρους του συνόλου του ΔΣ της ΚΕΔΕ, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους αγαπημένους του ανθρώπους που βυθίστηκαν στο πένθος.