Βαρτζόπουλος: Έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα, είναι αυτονόητο ότι κακώς ανοίξαμε τον τουρισμό το καλοκαίρι

«Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο», είπε ακόμη ο κ. Βαρτζόπουλος και πρόσθεσε: «Πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, για να αρχίσουν να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέα για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό».

Ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρθηκε και στη συζήτηση περί των εμβολίων λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αντιλαμβάνεστε ότι μία κουβέντα για το ποια είναι ασφαλή, είναι μία κουβέντα που στην Ελλάδα μπορούν να την κάνουν 10 με 15 άτομα στη χώρα μας. Όλοι κάνουμε αναμάσημα όλων όσων διαβάζουμε στα ΜΜΕ. Καλόν είναι να αφήσουμε τώρα… τα ελληνικά και να πάψουμε να συζητάμε για τα εμβόλια σε δημόσια φόρα, διότι δεν έχει καμία απολύτως έννοια. Αυτά που θα αδειοδοτηθούν, θα θεωρούνται ασφαλή με όλα τα δεδομένα της επιστήμης».

«Το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει κάποια στιγμή, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως η γαστρονομία, η εστίαση και η διασκέδαση δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε μετά τις γιορτές, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Κι αν χρειαστεί εκ νέου να κλείσουμε μετά λόγω αύξησης κρουσμάτων, αυτό θα σημαίνει ότι κακώς ανοίξαμε!», είπε για την επανεκκίνηση της οικονομίας ο κ. Βαρτζόπουλος.

Σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα λεγόμενα του βουλευτή της ΝΔ

Μετά το «πέσαμε έξω με το άνοιγμα του τουρισμού» του κ. Γεωργιάδη, ο πρώην υφυπουργός Υγείας και βουλευτής της ΝΔ κ. Βαρτζόπουλος καταγγέλλει πως «είναι προφανές πως κακώς ανοίξαμε, έχουμε 100 νεκρούς τη μέρα».

Μέχρι και οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ πλέον αναγνωρίζουν πως η χώρα πληρώνει τις φιέστες του κ. Μητσοτάκη και το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα και υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ.

Real

Σχολιάστε Ελεύθερα