Όχι στο «διάλογο» πριν την απόσυρση των ΜΑΤ και της Επίταξης

Του Ιωάννη Σπιλάνη

Τρεις μέρες τώρα η Κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε στους νησιώτες – στη Λέσβο και τη Χίο- το πιο σκληρό της πρόσωπο. Περιφρονώντας τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, των Δημοτικών Συμβουλίων, των φορέων και των χιλιάδων νησιωτών και στα τρία νησιά του Βόρειου Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού.

Που διατρανώνουν καιρό τώρα ότι δεν δέχονται να γίνουν τα νησιά μας φυλακές ψυχών, που δεν δέχονται τις επιτάξεις εδαφών και τον αυταρχισμό. Που λένε, ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ τώρα με μεταφορές στην ενδοχώρα, που λένε ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, που λένε ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ, ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ.

Κι αφού δεν συμφωνήσαμε με τον ανύπαρκτο διάλογο, έστειλαν πολυάριθμές διμοιρίες των ΜΑΤ , εν είδη εισβολέων κατακτητών, να μας πείσουν… Για το καλό μας όπως λεν και στις τηλεοράσεις οι κ.κ.Υπουργοί. Τους έστειλαν με ‘’πειρατικά’’ καράβια για να καταλάβουν τα νησιά μας.

Τρεις μέρες πρωτοφανούς προσβολής, βαρβαρότητας, προκλήσεων που έβγαλαν και τον τελευταίο πολίτη των νησιών μας απ’ τα ρούχα του.

Η Κυβέρνηση απόψε θυμήθηκε το διάλογο, αφού πρώτα μας έπνιξε στα ληγμένα χημικά και δακρυγόνα.

Για το καλό μας δεν την πιστεύουμε. Δεν εμπιστευόμαστε άλλο τους διαλόγους πίσω από κλειστές πόρτες, με τις εκτάσεις μας επιταγμένες και τα ΜΑΤ στην πόρτα μας, χωρίς καμία κίνηση για αποσυμφόρηση των νησιών μας.

Καλούμε τον κ. Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους να μην προσέλθουν σε τέτοιο διάλογο. Οι προτάσεις μας για ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των οργάνων της ΕΕ είναι στο τραπέζι. Η χάραξη μιας μεταναστευτικής πολιτικής σε νέα βάση είναι απαραίτητη.

Το δρόμο του αγώνα τον χάραξαν οι χιλιάδες συμπολίτες μας στις πλατείες των διαδηλώσεων και στα τρία νησιά και στην αντίστασή τους στην επιβολή στους τόπους των επιτάξεων και θα είμαστε στο πλευρό τους.

Άλλωστε αύριο είναι μέρα απεργίας, μέρα αγώνα!!

Σχολιάστε Ελεύθερα