Η Τ.Ε ΚΚΕ Ικαρίας-Φούρνων για τις απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης

r

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ στην Ικαρία & τους Φούρνους χαιρετίζουν όσους ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα εκατοντάδων συνδικάτων (σωματείων, εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών) διεκδικώντας μέτρα για την Υγεία και την απόσυρση του “άθλιου” νομοσχέδιου επιβολής 10ωρης εργασίας, αλλά και ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης δικαιωμάτων των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Χαιρετίζουν ιδιαίτερα όσους συμμετείχαν στις απεργιακές δράσεις στις δομές υγείας στην βόρεια Ικαρία και στην απεργιακή συγκέντρωση στον Άγιο Κήρυκο.

Παράλληλα καταγγέλλουμε την πρωτοφανή, για τα δεδομένα της Ικαρίας, παρέμβαση της αστυνομίας την ημέρα της απεργίας στον Άγιο Κήρυκο. Ως μια προφανή προσπάθεια εκφοβισμού, πριν ακόμη ψηφιστεί ο νόμος για την καταστρατήγηση του δικαιώματος της απεργίας (που η κυβέρνηση μετά την αντίδραση των συνδικάτων, ακόμα σκέφτεται πότε θα τον φέρει για ψήφιση…). Συγκεκριμένα στις 26 Νοέμβρη από νωρίς το πρωί αστυνομικές δυνάμεις (ένστολοι και μη), έστησαν μπλόκα απειλώντας με πρόστιμο συντοπίτες μας που είχαν κατεύθυνση την πλατεία, και απαγόρευσαν προγραμματισμένη συγκέντρωση από δύο σωματεία του δημοσίου (Ε.Λ.Μ.Ε και Σ.Ε.Ν.Ι) στην οποία τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφάλειας για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Ακέραια την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, που με δική της εντολή σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν οι απαγορεύσεις και οι εκφοβισμοί, θυμίζοντας άλλες μαύρες εποχές. Οι πρακτικές αυτές φανερώνουν ότι η προστασία από την πανδημία είναι το πρόσχημα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποπροσανατολίσει και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Στόχος όλων των κυβερνήσεων είναι να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Για να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα 10ωρα και 12ωρα, να αμείβονται ακόμα και με 200 ευρώ μηνιαίως. Για να διαλύσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, για να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων για το μεροκάματο, για την Υγεία, την Παιδεία, την προστασία της λαϊκής στέγης. Γι’ αυτό εντείνουν τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

Αυτός είναι ο καημός τους χρόνια τώρα: Να ξεμπερδεύουν με το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Και ιδιαίτερα τώρα που οι δυσκολίες διαχείρισης της πανδημίας και της κρίσης είναι μπροστά, που ετοιμάζεται ένα ακόμα μπαράζ αναδιαρθρώσεων. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, κι αυτό θα αποδειχτεί. Στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους του αγώνα.

Απέναντι στην πολιτική που αφήνει εκτεθειμένο τον λαό στην πανδημία ιεραρχώντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου, απέναντι στην προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να αξιοποιήσουν την πανδημία για να επιταχύνουν και να βαθύνουν την αντεργατική επίθεση, απέναντι στην προσπάθειά τους με καταστολή, απειλές, συκοφάντηση, αλλά και αποπροσανατολισμό, εφησυχασμό κ.ο.κ. να περάσουν στον λαό τον φόβο, την τρομοκρατία, την απαισιοδοξία, τη λογική «τώρα τα κεφάλια μέσα», όπως και τη λογική «θα λογαριαστούμε μετά», η μάχη της 26ης Νοέμβρη έβαλε στο προσκήνιο τις ανάγκες του λαού και τα αιτήματα του λαού, ξεκαθάρισε ότι σε αυτά δεν χωράει καμία αναστολή, έδωσε μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικής ανάτασης για τη συνέχεια.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τις πρακτικές της κυβέρνησης και να συνεχίσουν να παλεύουν καθημερινά και σε όλες τις συνθήκες για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα, να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.

Σχολιάστε Ελεύθερα