Το Ιράν απειλεί για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί, προειδοποίησε σήμερα ότι μια «τρομερή εκδίκηση» περιμένει εκείνους που ευθύνονται για τη δολοφονία ενός υψηλόβαθμου Ιρανού επιστήμονα.

Δρόμος στο Ιράν

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις, οι υπεύθυνοι και οι δράστες αυτής της θρασύδειλης επίθεσης πρέπει να γνωρίζουν ότι μια τρομερή εκδίκηση τους περιμένει», έγραψε στο Twitter ο Μπαγερί.

Ο στρατηγός χαρακτήρισε «βαρύ και πικρό πλήγμα» τον θάνατο του πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, διαβεβαιώνοντας ότι οι Ιρανοί «δεν θα ησυχάσουν μέχρι να καταδιώξουμε και να τιμωρήσουμε» τους υπεύθυνους».

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ κατηγορεί, χωρίς αποδείξεις, το Ισραήλ

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη, ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ, ο «υπ’ αριθμόν 1» εχθρός της Τεχεράνης, είναι πιθανόν να εμπλέκεται στη δολοφονία του εξέχοντος πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ.

«Αυτή η δειλία -με σοβαρές ενδείξεις για τον ρόλο του Ισραήλ- δείχνει την απελπισμένη πολεμοκαπηλία των δραστών», έγραψε στο Twitter ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

«Το Ιράν καλεί τη διεθνή κοινότητα, και ιδίως την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σταματήσουν την επαίσχυντη τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών και να καταδικάσουν αυτή την ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Ουδέν σχόλιο από το Ισραήλ για την υπόθεση

«Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για την επίθεση», ανέφερε νωρίτερα Ισραηλινός αξιωματούχος.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέφυγε επίσης να σχολιάσει το θέμα.

Ο «εγκέφαλος» του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν

Ο Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας, για τον οποίο υπήρχαν εδώ και χρόνια υποψίες στη Δύση ότι ήταν ο «εγκέφαλος» ενός μυστικού προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, δολοφονήθηκε σήμερα κοντά στην Τεχεράνη.

Ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, αφού ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Δυτικές και ισραηλινές πηγές, καθώς και Ιρανοί εξόριστοι, αντίπαλοι του καθεστώτος της Τεχεράνης, υποστήριζαν ότι ο Φαχριζαντέχ ήταν ο επικεφαλής ενός απόρρητου προγράμματος για την παραγωγή ατομικής βόμβας, το οποίο σταμάτησε το 2003.

Το Ιράν αρνείται εδώ και χρόνια ότι επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Κατέληξε στο νοσοκομείο ο Ιρανός επιστήμονας

«Δυστυχώς, η ιατρική ομάδα δεν κατάφερε να επαναφέρει τον Φαχριζαντέχ και πριν από λίγα λεπτά αυτός ο διευθυντής και επιστήμονας έφτασε στην υψηλή θέση του μαρτυρίου, μετά από χρόνια προσπαθειών και αγώνα», ανέφεραν οι Ενοπλες Δυνάμεις του Ιράν, σε μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

i- efimerida


One thought on “Το Ιράν απειλεί για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα

Σχολιάστε Ελεύθερα