Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δίωξη των κομμουνιστών στη ρωσική πόλη Τιουμέν

Οι ρωσικές αρχές στην πόλη Τιουμέν στις 7 Νοέμβρη 2020, την ημέρα της 103 επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης, απαγόρευσαν με το πρόσχημα της πανδημίας τις εκδηλώσεις της οργάνωσης του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας, προχωρώντας στη βίαιη καταστολή τους, παρά την τήρηση από τους διοργανωτές των αναγκαίων υγειονομικών κανόνων. Επιπλέον, βιαιοπράγησε και συνέλαβε τον Γραμματέα της Οργάνωσης του ΚΕΚΡ και άλλα στελέχη της οργάνωσης, ξεκινώντας διώξεις σε βάρος τους.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει αυτές τις αντικομμουνιστικές ενέργειες των αρχών της πόλης του Τιουμέν, που εντάσσονται στην ιδεολογικό-πολιτική επιχείρηση αποσιώπησης του επαναστατικού μηνύματος του Κόκκινου Οκτώβρη, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα φανερό μιας και οι αρχές είχαν επιτρέψει άλλου είδους μαζικών δραστηριοτήτων κι ενώ σε άλλες πόλεις της χώρας πραγματοποιήθηκαν σχετικές δραστηριότητες για την Οκτωβριανή Επανάσταση, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους Ρώσους συντρόφους μας και απαιτούμε από τις ρωσικές αρχές να σταματήσουν κάθε δίωξη σε βάρος των κομμουνιστών!

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!».

902

Σχολιάστε Ελεύθερα