Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» στην Ικαρία

Σοβαρό εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μάρτη, στην Ικαρία σε υπεργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ όταν ο εναερίτης εργάζομενος, Γ. Γ., 40 ετών, χτύπησε στο κεφάλι από πτώση αντικειμένου κατά τη διάρκεια εργασιών.

Ο εργαζόμενος διακομίστηκε με ελικόπτερο στο ΚΑΤ στην Αθήνα, όπου νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας – Κορινθίας, στο οποίο ήταν μέλος ο εργαζόμενος, του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Τρεις Επιθεωρητές Εργασίας για εννέα νησιά

Το νέο εργατικό «ατύχημα» αναδεικνύει με τραγικό τρόπο τις ελλείψεις που υπάρχουν και στην Επιθεώρηση Εργασίας (αρμόδια μεταξύ άλλων για τον έλεγχο και την τήρηση των μέτρων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία). Το Μάρτη του 2018 το Εργατικό Κέντρο Σάμου είχε καταγγείλει ότι «σε όλο το Βόρειο Αιγαίο (Σάμο, Ικαρία, Φούρνοι, Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Αγ. Ευστράτιος, Ψαρά και Οινούσες) δηλαδή για 9 νησιά υπάρχει ένα Τμήμα Υγιεινής και Ασφαλείας με έδρα τη Χίο, όπου υπάρχουν 3 εργαζόμενοι. Μικτή Επιτροπή Ελέγχου δεν υπάρχει στη Σάμο, ενώ για όλο το Β. Αιγαίο λειτουργεί μόνο στη Χίο». Στην ίδια καταγγελία αναφερόταν ότι ο ένας Επιθεωρητής που εργαζόταν σταθερά στη Σάμο και που έτσι κι αλλιώς δεν επαρκούσε αποσπάστηκε σε άλλη περιοχή της Ελλάδας την ώρα που το Εργατικό Κέντρο διεκδικούσε «το πλήρες άνοιγμα γραφείου στη Σάμο και τη στελέχωσή του, για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες των τριών νησιών μας. (…) Αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας είναι εγκληματική. Δεν υπάρχει εργασιακός κλάδος στα νησιά μας που να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας και με την εντατικοποίηση της δουλειάς (ξενοδοχεία, οικοδομές, εμπόριο, μεταφορές, ΔΕΗ κλπ.), με καταγεγραμμένες πολλές περιπτώσεις εργαζομένων που δεινοπαθούν σε αυτούς, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε εργατικά ατυχήματα ακόμη και θανατηφόρα».

902.gr

Σχολιάστε Ελεύθερα