Στο σφυρί η τυποεκδοτική του ΚΚΕ

Μετά από πολλή καιρό και πολλά προβλήματα, η τυποεκδοτική, η άλλοτε κραταιά εκτυπωτική εταιρεία στον χώρο της, αφού τύπωνε σχεδόν τις μισές ελληνικές εφημερίδες και τον ριζοσπάστη, που είχε συστηθεί από το ΚΚΕ και που στην εποχή της ακμής της ήταν μια από τις κορυφαίες στον κλάδο της, βγαίνει στο σφυρί.

Η εταιρεία έχει χρέος περίπου 3,1 εκατομμύρια ευρώ και έτσι η Εθνική τράπεζα την πλειστηριάζει στις 7 Ιουνίου 2019. Ο πλειστηριασμός ξεκινάει με αρχικό ποσό 250.000 ευρώ για οικόπεδο έκτασης 33,3 στρεμμάτων με 11 κτιριακά συγκροτήματα εμβαδού 19.581 τ.μ., ενώ στο σφυρί βγαίνει και το πιεστήριο της εταιρείας με αρχικό ποσό 1.538.880 εκ. ευρώ.

Η εταιρεία πριν ξεκινήσει η κρίση είχε προβλήματα και ενδεικτικές ήταν οι ανακοινώσεις των εργαζομένων που μιλούσαν για τα προβλήματα της εταιρείας που επίσημα έβαλε λουκέτο το 2015. Το 2012 η τυποεκδοτική είχε υποβάλλει αίτηση υπαγωγής της στον Πτωχευτικό Κώδικα (άρθρο 99), ενώ το 2014 έφτασε ένα βήμα πριν την κατάθεση αίτησης πτώχευσης, αφού ήδη είχε προχωρήσει σε κύματα απολύσεων των εργαζομένων της τα οποία ολοκληρώθηκαν με το κλείσιμο της εταιρείας.

Στην φωτογραφία του banner φαίνεται η έκταση που πουλιέται…..

Σχολιάστε Ελεύθερα