Αντίδραση από τη Χαμάς στις δηλώσεις του Αμπάς

Το Κίνημα της Χαμάς στη Γάζα εξέφρασε την αντίδραση του στα κατηγορηματικά λόγια που είπε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σχετικά με το κίνημα κατά τη διάρκεια της 30ης Συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου στην Τυνησία.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από τη Χαμάς σημειώθηκαν τα εξής:

«Οι κατηγορίες του Προέδρου της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς πως το κίνημα υπονομεύει τη συμφωνία ανατρέπουν τις πραγματικότητες».

«Η Χαμάς έχει εκπληρώσει τα πάντα για την παλαιστινιακή συμφιλίωση» σημειώθηκε στην ανακοίνωση και επισημάνθηκε πως ο στόχος των σχετικών δηλώσεων του Αμπάς είναι να αποφύγει να παραχωρήσει τα δικαιώματα της Χαμάς.

Ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Αμπάς στην ομιλία που εκφώνησε χτες στην 30η Σύνοδο των Ηγετών της Αραβικής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στην Τυνησία είπε:

«Τελευταία έκανε μια πρόταση για την συμφιλίωση η Αίγυπτος. Εμείς την δεχτήκαμε και η Χαμάς τη δέχτηκε αλλά η Χαμάς η οποία μέχρι σήμερα δεν θέλει την συμφιλίωση δεν τήρησε την απόφαση».

Η πολιτική διάσπαση στην Παλαιστίνη συνεχίζεται από το 2006 μετά από τις εξελίξεις που σημειώθηκαν αφού το Κίνημα της Χαμάς κέρδισε τις εκλογές.

TRTCategories: ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: