Στ. Κούλογλου: Πως τα ΜΜΕ και τα Fake news πριμοδοτούν την ακροδεξιά

«Η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος με την υποστήριξη πολλών ΜΜΕ μέσω της παραπληροφόρησης και των ψευδών ειδήσεων, που αυτά διασπείρουν», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην ΕΡΑ Φλώρινας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως παρατήρησε ο ίδιος, ήταν η κάλυψη της χθεσινής εκδήλωσης του με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στην Θεσσαλονίκη. «Η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη. Έγινε το αδιαχώρητο. Αλλά το τι γράφουν πολλά ΜΜΕ είναι κάτι άλλο: Εμφανίστηκαν περίπου δέκα άτομα έξω από τον Κινηματογράφο Ολύμπιον και δυο-τρια από παραθρησκευτικές οργανώσεις. Αυτή η μικρή διαμαρτυρία παρουσιάστηκε, όχι μόνο από περιθωριακά site αλλά και από μεγάλα τάχα επίσημα, ως ‘κράξιμο στον Τσακαλώτο και στον Κούλογλου’. Οι ψευδείς ειδήσεις που διασπείρονται από χθες ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν. Αυτοί οι 10 αγανακτισμένοι πολίτες που φώναζαν, ούτε την παράδοση των παρακρατικών της Θεσσαλονίκης την δεκαετία του 1960 δεν τήρησαν. Εκείνοι που σκότωσαν τον Λαμπράκη ήταν αρκετοί!»

«Τα ΜΜΕ αυτά παρουσίασαν τα δέκα άτομα έξω από την αίθουσα αντί να γράψουν για τα όσα πολύ σημαντικά ελέχθησαν μέσα στην εκδήλωση, όπως για τις 120 δόσεις, για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν δυσκολίες, για την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ, που έχει υψηλά επιτόκια και από την οποία θα εξοικονομήσουμε χρήματα και άλλα θέματα που αφορούν την καθημερινή μας ζωή και την Ευρώπη», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.

Όπως εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου, απάντηση στο πρόβλημα των fake news είναι η καλλιέργεια της κριτικής σκέψης από τους πολίτες, ώστε να μην δέχονται αδιαμαρτύρητα χωρίς περισυλλογή τα όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ. Είναι μια διαδικασία που πρέπει να ξεκινήσει από τα σχολεία. Θα πρέπει οι μαθητές να εκπαιδευθούν στο να αναγνωρίζουν την αλήθεια από το ψέμα, καθώς τα κέντρα παραπληροφόρησης είναι πολλά και όσα, μάλιστα, σχετίζονται με την ακροδεξιά είναι πολύ διαδεδομένα και ισχυρά».

Σημειώνεται πως ο Στ. Κούλογλου θα παραστεί σε ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις σε Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά, όπου θα μιλήσει για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και θα παρουσιάσει το τελευταίο του βιβλίο, που διανέμεται δωρεάν: «Γιατί μπαμπά είναι κακιά η ακροδεξιά;».

Σχολιάστε Ελεύθερα