Γεραπετρίτης: Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς

Ο Γεραπετρίτης, υπουργός επικρατείας τη κυβέρνησης, έδωσε πλήρως το στίγμα αυτής στην δήλωση που έκανε σήμερα στην ΕΡΤ. Όσες λιγότερες ΜΕΘ τόσο λιγότεροι νεκροί. Πραγματικά είναι απίστευτο αυτό που είπε.

Συγκεκριμένα είπε ο υπουργός τα εξής:

Δεν είναι η λύση οι ΜΕΘ, θα πρέπει πρώτα από όλα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι. Προφανώς θα θέλαμε να είχαμε και δύο και τρεις και πέντε χιλιάδες ΜΕΘ. Να έχουμε όμως υπ΄όψη, ότι οι ΜΕΘ δεν είναι η λύση, θα πρέπει πρώτα να προφυλασσόμαστε οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε σε αυτές τις Μονάδες. Εάν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Διότι η θνητότητα μέσα στις ΜΕΘ είναι στο μισό. Σκοπός δεν είναι να αυξήσουμε εκείνους που μπαίνουν αλλά να μειώσουμε το φαινόμενο τηρώντας τα μέτρα και έχοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κοινωνική αποστασιοποίηση.

Ας συμφωνήσουμε βέβαια ότι εαν κάποιος τηρεί τα μέτρα έχει λιγότερες πιθανότητες να βρεθεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά επειδή δεν φταίνε για όλα οι πολίτες όπως θέλει να δηλώνει η δημοκρατία των αρίστων, θα πρέπει όταν υπάρξει η ανάγκη, και προφανώς στις ΜΕΘ δεν βρίσκονται μόνο οι πάσχοντες από κορωνοϊό, να υπάρχουν αυτές προκειμένου να βοηθήσουν τον ασθενή να μην φύγει από τη ζωή. Ο μόνος τρόπος για αυτό εφόσον δεν θέλουν να φτιάξουν νέες ΜΕΘ, είναι να γίνει επίταξη των κλινικών. Λέει πως πληρώνει το κράτος, μα προφανώς οι ασθενείς που θα πάνε στις επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές θα είναι αφού γεμίσουν οι δημόσιες. Η επίταξη μπορεί να γίνει και εκείνη την ώρα και αυτό το λέμε μετά λόγου γνώσεως. Αφού του αρέσουν του υπουργού τα παραδείγματα, ας πάμε αντίθετα.

Έστω ότι είχαμε πόλεμο με την Τουρκία και είχαμε μια πλειάδα τραυματιών ή θέλαμε να επιτάξουμε κάποια περιοχή για να οργανώσουμε την άμυνα της χώρας μας, θα πλήρωνε το ελληνικό κράτος τον επιταγμένο? Όχι, μάλλον θα το έπαιρνε χωρίς καν να ρωτήσει. Έχουμε λέτε πόλεμο με τον αόρατο εχθρό, το δεχόμαστε, οι νόμοι σε αυτή την περίπτωση είναι διαφορετικοί, δηλαδή για παράδειγμα αν τη Θεσσαλονίκη, που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, την βάλεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν μπορεί να γίνει επίταξη όσων κλινικών χρειάζονται με βάση τα κρούσματα και τις πιθανές διασωληνώσεις που βγάζουν οι αλγόριθμοι? Χαζές ερωτήσεις ενδεχομένως αλλά πραγματικές….

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απίστευτη δήλωση έκανε την παρακάτω ανακοίνωση

Ο κ. Γεραπετρίτης, κακοποιώντας κάθε έννοια λογικής, την ώρα που η διαθεσιμότητα ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο 99%, δηλαδή δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς, ισχυρίστηκε σήμερα ότι, αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Η τυμβωρυχία και η προσβολή της κοινωνίας δεν περιορίζεται στις καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως ο κ. Γεραπετρίτης ή ο κ. Γεωργιάδης.

Αποτελεί την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Της κυβέρνησης που συνειδητά άφησε εν μέσω πανδημίας τα νοσοκομεία με 6.000 λιγότερους εργαζόμενους.

Της κυβέρνησης που αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ.

Της κυβέρνησης που, αντί να προχωρήσει σε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, επιτάσσει το δημόσιο σύστημα για τα κέρδη των λίγων.

Της κυβέρνησης που καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές στις δαπάνες Υγείας για το 2021 εν μέσω πανδημίας.

Τίποτα πια δεν μπορεί να κρύψει τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Σε απάντησή του πάντως ο Γεραπετρίτης μίλησε για αλλοίωση της δήλωσής του

«Αν με ρωτάτε, θα ήθελα να έχουμε και 5.000 ΜΕΘ. Οι ΜΕΘ όμως δεν είναι η λύση του ζητήματος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να προφυλασσόμαστε εμείς οι ίδιοι ώστε να μη χρειάζεται να προσφεύγουμε στις ΜΕΘ»: “Αυτό είπα σήμερα, λίγα δευτερόλεπτα πριν το αποκομμένο και εκτός πλαισίου απόσπασμα της δήλωσής μου που κυκλοφορεί”, διευκρινίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Και συνεχίζει: “Για κάθε αντικειμενικό ακροατή, είναι προφανές ότι ανέφερα πως η έμφαση πρέπει να δοθεί στην πρόληψη ώστε να μην φτάνουμε να γεμίσουν οι εντατικές, ανεξαρτήτως αριθμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλοίωσε τη δήλωσή μου για να με χαρακτηρίσει τυμβωρύχο. Δυστυχώς οι λέξεις, στον μύλο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έχουν χάσει το νόημά τους”.

Η δήλωση όπως και να χει είναι απίστευτη και από τι φαίνεται μάλλον ούτε ο ίδιος δεν το κατάλαβε.

One thought on “Γεραπετρίτης: Αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ θα είχαμε και περισσότερους νεκρούς

Σχολιάστε Ελεύθερα