Γ. Μουζάλας: Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμπρή εξαίρεση στην Ευρώπη των τειχών και της μισαλλοδοξίας

«Δεν είναι το μεταναστευτικό αλλά η εργαλειοποίηση του μέσα στις συνθήκες της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, το έδαφος όπου ανθεί ο ακροδεξιός λόγος στην Ευρώπη» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο, στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας.

«Χαρακτηριστικό είναι», όπως υπογράμμισε, «ότι στις χώρες που σχηματίστηκαν ακροδεξιές κυβερνήσεις με κόμματα που κέρδισαν λόγω της αντιμεταναστευτικής ατζέντας τους, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να ψηφίσουν αντεργατικούς νόμους. Νόμους που καταργούν δικαιώματα κατοχυρωμένα με αγώνες, που τα θεωρούσαμε δεδομένα πια, όπως το 8ωρο».

Ο Γ. Μουζάλας τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι πώς θα διαχειριστεί η Ευρώπη το μεταναστευτικό, ώστε να υπάρξει ελεγχόμενη ροή, διαχωρίζοντάς το από το προσφυγικό ρεύμα, όπου «η Ελλάδα είναι η λαμπρή εξαίρεση και αυτό λόγω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας είναι στη σωστή κατεύθυνση», είπε, «παρά το γεγονός ότι ακόμα έχουμε καθημερινές ροές, που όμως είναι ελάχιστες σε σχέση με τις χιλιάδες που έφθαναν καθημερινά την εποχή της μεγάλης προσφυγικής κρίσης. Πρέπει να θεσπιστεί το Ευρωπαϊκό άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα κέντρα ταυτοποίησης στα νησιά, άλλωστε οι άνθρωποι δεν έρχονται στην Ελλάδα, έρχονται στην Ευρώπη».

Σε ερώτηση για τις ρατσιστικές εκδηλώσεις που έχουν παρατηρηθεί ανά την Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας σθεναρά υποστήριξε ότι είναι ελάχιστες και παροδικές, αλλά δυστυχώς οι προβολείς της δημοσιότητας επικεντρώνονται εκεί. «Όλα τα προσφυγόπουλα πηγαίνουν στο σχολείο, τα προγράμματα ένταξης προχωρούν, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στο Κόκκινο

Σχολιάστε Ελεύθερα