Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός παλαιστής Σαμψών

Ο Γιάννης Κεσκελίδης ή Σαμψών έφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια περιστοιχισμένος από τα παιδιά του. Επρόκειτο για τον θρυλικό μασίστα όπου για πολλά χρόνια γυρνώντας την Ελλάδα με τις επιδείξεις του δημιούργησε τον δικό του μύθο. Ο θρυλικός μασίστας έφυγε στην ηλικία των 90 ετών από ανακοπή καρδιάς στο νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Το βιογραφικό

Ο Γιάννης Κεσκελίδης ή Κεσκιλίδης, γεννημένος στην Καλαμαριά στις 5 Ιουνίου 1929, πιο γνωστός ως “Σαμψών”, ήταν παλαίμαχος Έλληνας πρωτοπαλαιστής και μασίστας.

Προερχόταν από οικογένεια ποντίων οι οποίοι έφθασαν και εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα ύστερα από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922. Όταν ήταν ακόμα σε μικρή ηλικία η οικογένεια του μετακόμισε στην Αθήνα όπου ασχολήθηκε από μικρός με τον αθλητισμό, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό του Πειραϊκού Συνδέσμου, ως αθλητής ελευθέρας πάλης.

Τα επόμενα χρόνια διακρίθηκε σε σωρεία διοργανώσεων στη χώρα και στο εξωτερικό, ενώ από τη δεκαετία του ’50 ασχολήθηκε με αγώνες επιδείξεως της τεράστιας δύναμής του σε ανοικτούς χώρους (πλατείες, πάρκα κλπ) δίνοντας παραστάσεις που τον κατέστησαν πάρα πολύ δημοφιλή, έως του σημείου από πολλούς να χαρακτηρισθεί σαν «λαϊκός ήρωας».

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 διοργανώθηκε στη γειτονιά του, τη Νέα Ιωνία ο λαϊκός αγώνας δρόμου “Ολύμπιος Σαμψών”  προς τιμή του. Ο Γιάννης Κεσκελίδης ήταν παρών, παραδίδοντας τα βραβεία στους νικητές.

Σχολιάστε Ελεύθερα