Π. Ρήγας: Από δω και πέρα η συζήτηση θα πρέπει να αφορά συγκεκριμένα προγράμματα

«Από δω και πέρα η συζήτηση θα πρέπει να αφορά συγκεκριμένα προγράμματα και εκεί να γίνει συζήτηση όχι με λόγια του αέρα. Ακούω αυτές τις μέρες πολλά πράγματα που κρύβουν το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου μεταξύ άλλων ανέφερε:

Οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές παρότι πραγματοποιούνται και οι δύο σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν διαφορετικό αντικείμενο. Το βασικό επίδικο των εθνικών εκλογών είναι στη βάση ποιου πολιτικού προγράμματος θα γίνει η διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη περίοδο. Το 2015 αναλάβαμε τις κυβερνητικές ευθύνες σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Πρώτο μας μέλημα ήταν η έξοδος από τα μνημόνια και η εφαρμογή -στα πλαίσια μιας δύσκολης συμφωνίας- μέτρων προστασίας όσων επλήγησαν βαριά στα πρώτα χρόνια της κρίσης. Από τη στιγμή που τελειώσαμε οριστικά με τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, πήραμε μια σειρά θετικών πρωτοβουλιών, που ξεκίνησαν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που έχουν ήδη νομοθετηθεί και έχουν βάθος τριετίας.

Η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση έστειλε ένα σαφές μήνυμα. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι οι ζωές των ανθρώπων δεν αλλάζουν με βάση τους δείκτες της οικονομίας και δυστυχώς δεν έχει μεταβληθεί η πραγματικότητα στο βαθμό τον οποίο θα θέλαμε. Θα ήθελα να σκεφτούμε όλοι μας πώς ήταν τα πράγματα την περίοδο 2010-2014 και πώς είναι σήμερα η κατάσταση. Προφανώς δεν είναι εκείνη που θα θέλαμε, σίγουρα όμως είναι συγκριτικά καλύτερη. Τον τελευταίο χρόνο λαμβάνονται μέτρα για τη βελτίωση συνολικά της καθημερινότητας των πολιτών. Νομοθετήσαμε τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τους οφειλέτες. Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και την ενέργεια είναι μια ανάσα για τη μεσαία τάξη και τη μεσαία επιχειρηματικότητα. Αυτές οι κινήσεις δεν έχουν προλάβει ακόμα να παράξουν αποτελέσματα.

Από δω και πέρα η συζήτηση θα πρέπει να αφορά συγκεκριμένα προγράμματα και εκεί να γίνει συζήτηση όχι με λόγια του αέρα. Ακούω αυτές τις μέρες πολλά πράγματα που κρύβουν το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα μειώσει τους φόρους. Αποφεύγει ωστόσο επιμελώς να απαντήσει από πού θα βρεθούν τα χρήματα. Από περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στο κοινωνικό κράτος; Δεν είναι δυνατόν να αποκρύπτονται και να μη γίνεται συζήτηση επί συγκεκριμένων πραγμάτων. Και αυτή η συζήτηση θα γίνει τώρα.

Εμείς θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, πώς θα κυβερνήσουμε και πώς θα προχωρήσει η ανάταξη της χώρας.

Η ΝΔ αναλώνεται μόνο σε γενικόλογες αναφορές για το οικονομικό της πρόγραμμα. Θα μπούμε στην ουσία, δεν γίνεται να μένουμε στις περιγραφές. Η πρότασή της για το ασφαλιστικό επί παραδείγματι, η μεταφορά δηλαδή πόρων από τον δημόσιο πυλώνα στην ιδιωτική ασφάλιση, αφορά ουσιαστικά μια επένδυση που γίνεται μέσω ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και κρύβει ρίσκο, δεν υπάρχουν απόλυτες εγγυήσεις, πρέπει να τα γνωρίζει αυτά ο κόσμος. Εμείς θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα της επόμενης μέρας που θα είναι συνέχεια των όσων έχουμε κάνει μετά την έξοδο τον Αύγουστο από τα μνημόνια και την επιτροπεία και ταυτόχρονα μια πορεία αλλαγής της οικονομικής κατάστασης. Πρέπει να κρίνουν οι πολίτες αν αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί ή θα σταματήσει.

left

Σχολιάστε Ελεύθερα