Ερχεται το ηλεκτρικό Fiat 500 στην Ελλάδα

Για την εταιρεία του ομίλου Chrysler είναι βασική προτεραιότητα η στροφή προς την ηλεκτροκίνηση και το περιβάλλον-οικολογικό αυτοκίνητο. Αυτό το εγχείρημα έρχεται και στην Ελλάδα που λίγα αυτοκίνητα με ηλεκτροκίνηση κυκλοφορούν.

Στη Fiat λοιπόν θα δοθεί το βάρος στο Panda, στο 500 και στο Tipo, ενώ στις άλλες εταιρείες του ομίλου chrysler θα δούμε ιδιαίτερο βάρος στην αυτοκινητοβιομηχανία abarth για ακριβές εκδόσεις αυτοκινήτων, στην Jeep με αμάξια του τύπου αυτού και στην Alfa romeo σε αμάξια μεταβατικά. Θα πρέπει να πούμε βέβαια ότι η εταιρεία έχει ήδη προαναγγείλει από τον Ιανουάριο του 2014 ότι θα σταματήσει σταδιακά την παραγωγή της Lancia μια προμετωπίδα με πολλή ιστορία.

Συνολικά, ο όμιλος υπολογίζει να έχει μέχρι το 2022 περίπου 25 ηλεκτροκίνητες εκδόσεις, ενώ στα πλάνα υπάρχει και ένα λίγο μεγαλύτερο του 500, μοντέλο. Αυτό που έχει σημασία όμως, για όσους ασχολούνται με αυτοκίνητα, είναι ότι στην Ελλάδα έρχεται ένα μοντέλο αυτοκινήτου το οποίο θα φορτίζεται ηλεκτρικά και μάλιστα μερικές μέρες από την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου να φτιάξει προδιαγραφές για σημεία φόρτισης των ηλεκτρικών αμαξιών.

Το αμάξι αυτό αναμένεται με τιμή κάτω των 24.000 Ευρώ.

Σχολιάστε Ελεύθερα