Σ. Διγενή: Μήνυμα σιγουριάς και αισιοδοξίας για την κόκκινη ψήφο, για την ψήφο της λαϊκής νίκης

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, χαιρετισμό απηύθυνε η Σεμίνα Διγενή, υποψήφια ευρωβουλευτής. Στο χαιρετισμό της σημείωσε: 

«Καλησπέρα κατακόκκινο Σύνταγμα!

Σ’ όλους εσάς, τους μαχητικούς, τους ανυποχώρητους, τους αποφασισμένους για την κόκκινη ψήφο, την αντισυστημική, την αντιφασιστική, την ψήφο της λαϊκής νίκης!

Είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι. Όλο και περισσότεροι εκδηλώνουν καθημερινά τη στήριξή τους στο ΚΚΕ. Ακόμη κι όσοι διατηρούν κάποιες επιμέρους επιφυλάξεις, ξέρουν πως τώρα κάνουν το σωστό.

Είναι τιμή να ‘μαστε με τους πρωτοπόρους, τους αυθεντικούς, τους έντιμους αριστερούς, σ’ αυτήν την κρίσιμη μάχη.

Με αυτούς που με πράξεις, και όχι λόγια, αντιπαλεύουν τους φασίστες, το ρατσισμό απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, στους ανθρώπους με διαφορετικές επιλογές στην προσωπική τους ζωή. Και μπορούν να το κάνουν, γιατί διεκδικούν ίσα κοινωνικά δικαιώματα για όλους, χωρίς διακρίσεις, γιατί παλεύουν ενάντια στο σύστημα, που ξεχωρίζει και τελικά χωρίζει τους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει κατάκτηση δικαιωμάτων και ελευθεριών αυτού του λαού που να μη συνδέεται με αγώνες του ΚΚΕ.

Για περισσότερα από 100 χρόνια δεν υπήρξε προσβολή της δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της χώρας, που το ΚΚΕ δεν βρέθηκε στην πρώτη γραμμή αντίστασης.

Θέλουμε και τώρα να είσαι μαζί μας εσύ που δεν έχεις αποφασίσει ακόμη, όπως κι εσύ που ψηφίζεις για πρώτη φορά. Σκέψου λογικά, μελετώντας την Ιστορία. Δες πόσο στοίχισε η παραπλάνηση του κόσμου, από τη λάθος εικόνα που έδιναν οι καθεστωτικοί φακοί στην Ιστορία, τους αγώνες και τις θέσεις του ΚΚΕ. Δες τι έγινε, όταν κάποτε, τιμωρώντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ψήφιζαν Σημίτη, ύστερα για να τιμωρήσουν αυτόν, ψήφιζαν Καραμανλή και ύστερα Γιώργο Παπανδρέου, Σαμαρά, Τσίπρα. Σοβαρά υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται τώρα να τον τιμωρήσουν ψηφίζοντας έναν Μητσοτάκη; Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως φταίνε τα πρόσωπα; Αφού αποδείχτηκε στην πράξη ότι οι πολιτικές τους είναι ίδιες, ίδια συμβόλαια εκτελούν. Αφού ο ένας συνεχίζει τη ”δουλειά” του άλλου. Ποιος σοβαρός άνθρωπος εμπιστεύεται τη θλιβερή καρικατούρα της “προοδευτικής συμμαχίας”, που στο όνομα της αριστεράς εξυπηρετεί την αντίδραση και το φασισμό; Μια ερμαφρόδιτη συμμαχία, μια τερατογένεση!

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπαιδεύτηκε άριστα -μαζί με τα ξέφτια του ΠΑΣΟΚ- στα κόλπα της διεφθαρμένης σοσιαλδημοκρατίας. Και τώρα με τη συμμαχία-Φράνκενσταϊν, διεκδικεί ντοκτορά στον τυχοδιωκτισμό.

Αυτή η παρέα του “ότι να ‘ναι” εμποδίζει -λέει- την άνοδο της ακροδεξιάς. Μα με ακροδεξιούς δεν συγκυβερνούσε τόσον καιρό; Ποιον κοροϊδεύει; Οι δολοφόνοι του Φύσσα ακόμη κυκλοφορούν  ελεύθεροι. Ποιος, ακριβώς, θα εμποδίσει τους φασίστες; Αυτός που καλλιεργεί κλίμα ανοχής σε εθνικιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις;

Ο “μπαμπούλας” της ακροδεξιάς και του φασισμού (που πάντα  φύτρωνε στο θυμό του κόσμου) μια χαρά εξυπηρετεί για να περαστούν αντιλαϊκά μέτρα, για να υλοποιηθούν οι πιο βάρβαρες αποφάσεις της ΕΕ, για να οδηγήσουν σε μια φοβισμένη και όλο πιο συντηρητική κοινωνία. Αυτήν που βολεύει την ΕΕ.

Ε,  αυτήν δεν τη θέλουμε εμείς!!!

Εμείς τη θέλουμε δίκαιη, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους.

Και αγωνιζόμαστε για αυτήν, με το ΚΚΕ».

902

Σχολιάστε Ελεύθερα