Επίσκεψη του Τραμπ στη Βόρεια Κορέα

Επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού προέδρου στη χώρα αυτή. Είναι μια επίσκεψη που πρότεινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αποδέχτηκε σχεδόν αμέσως ο ηγέτης της Βορείου Κορέας. Είναι μια συνάντηση που ξεκίνησε με χειραψία στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας. Αυτό ίσως είναι άλλο ένα βήμα για την ειρήνη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέσχισε τη γραμμή που χωρίζει την Νότια από τη Βόρεια Κορέα για να κάνει μερικά ιστορικά βήματα μαζί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στην χώρα του δεύτερου.

Συνοδεία του ισχυρού άνδρα της Πιονγκγιάνγκ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έκανε μερικά βήματα στο βορειοκορεατικό έδαφος, προτού σταθεί δίπλα του στην συνοριακή γραμμή για να βγάλουν φωτογραφίες οι δημοσιογράφοι.

“Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο”, δήλωσε. “Σηματοδοτεί ότι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο δυσάρεστο παρελθόν και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον”, πρόσθεσε.

Κιμ: Πιστεύω η συνάντηση να έχει θετική επιρροή

Από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό» που οι δύο ηγέτες μπορούν να συναντώνται: «Αυτό σημαίνει ότι νιώθουμε άνετα και συναντιόμαστε με θετικές απαντήσεις. Πιστεύω ότι αυτό θα έχει θετική επιρροή σ’ όλες τις μελλοντικές μας συζητήσεις», τόνισε.

Οι δύο άντρες συζήτησαν σε ειδικό χώρο που στήθηκε κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη για αρκετή ώρα

Σχολιάστε Ελεύθερα