Το εκλογικό εργαλείο της δεξιάς προπαγάνδας

Από τη σύνταξη του περιοδικού

Ποιος θα περίμενε σήμερα ότι ένα κόμμα της αριστεράς θα έκανε αγώνα για να μην περάσει η χώρα μας σε χέρια που θα την καταστρέψουν? Ποιος θα περίμενε ότι η αριστερά θα εκπροσωπούσε την πιο πατριωτική στάση σε όλα τα θέματα? Ναι, λοιπόν η καταστροφή έχει όνομα και επίθετο, δηλαδή Κυριάκος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκης, η δεξιά υστερία του 89 αναβιώνει με ήρωες και τραγικά πρόσωπα διαχρονικά από τι φαίνεται, επρόκειτο για μια κακοπαιγμένη επανάληψη μιας ταινίας που έχει όμως και διεθνή χαρακτήρα. Είναι η ταινία που παίζεται σε χάρτινους κινηματογράφους του παρελθόντος, εκεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας που θέλει να ανοίξει η δεξιά ρητορεία, που ξεφεύγει πολύ από τις αρχές και τις αξίες της.

Η δεξιά προσφέρει λέει ασφάλεια, δηλαδή επί κυβερνήσεών της δεν υπήρχαν ούτε ρουβίκωνες, ούτε δολοφόνοι, ούτε ληστές, ούτε οι κακοί λαθρομετανάστες (όπως τους λένε αυτοί και τα αποπαίδια τους). Για όλα ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επί δεξιάς δεν υπήρχαν μνημόνια, δεν κυβερνούσε η δεξιά με 12% έλλειμμα (περίοδος Καραμανλή), δεν πήγε ποτέ και κανένας στο Καστελόριζο να πει την λέξη μνημόνιο και ποτέ δεν ψηφίστηκαν τα δύο πρώτα μνημόνια. Δεν έγιναν ποτέ οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και το κυριότερο ήταν ότι επί δεξιάς το κράτος βορείως  των συνόρων μας λεγόταν Μακεδονία στα διεθνή φόρα και ΠΓΔΜ στην εσωτερική κατανάλωση ή Σκόπια. Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας πάμε λοιπόν στην πατριδοκαπηλεία των μακεδονομάχων αγωνιστών του 2018-19, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε μια συμφωνία που αλλάζει το όνομα ενός κράτους από Μακεδονία στα διεθνή φόρα σε Βόρεια Μακεδονία και όπως λένε οι ειδικοί τρομολάγνες αυτό πουλήθηκε αλλά δεν διευκρινίζουν το τίμημα της πώλησης. Βεβαίως και κατανοούμε την ανησυχία κάποιων πολιτών και δεν εντάσσονται όλοι οι πολίτες στην ίδια κατηγορία, αλλά η υπογραφή μπήκε, για μας είναι κάτι θετικό για πολλούς συμπολίτες μας όχι, όμως θέλουμε να κάνουμε μια ειλικρινή ερώτηση, η Νέα Δημοκρατία όταν κυβερνήσει θα καταργήσει την συμφωνία? Δηλαδή θα πάει στους διεθνής οργανισμούς και θα πει ότι δεν αποδεχόμαστε τη συμφωνία και θέλουμε να επαναδιαπραγματευτούμε? Η απάντηση είναι ΟΧΙ και ας μην το λέει κανείς, γιατί πολύ απλά οι διεθνείς συμφωνίες δεν ανατρέπονται, επειδή κάποιος έχει αντίθετη γνώμη. Όλοι εσείς λοιπόν που ανησυχείτε μάθετε την αλήθεια, η συμφωνία των Πρεσπών είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι η δυνατότερη συμφωνία που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας, αφού πέρα από το ονοματολογικό η Ελλάδα κερδίζει τόσο εμπορικά όσο και αμυντικά (ελέγχει τον εναέριο χώρο της γείτονος χώρας) σε μια χώρα που δεν έχει ούτε ένα πολεμικό αεροσκάφος και ήθελε τον έλεγχο του εναέριου χώρου να τον πάρει η Τουρκία. Πατριδοκάπηλοι σκεφτείτε ποιος είναι ο πραγματικός πατριώτης? Σας διευκρινίζουμε λοιπόν ότι ο Κυριάκος δεν είναι ο σύγχρονος Μέγας Αλέξανδρος όπως θέλει η δεξιά προπαγάνδα να τον δείχνει.

Ας πάμε όμως σε άλλα ζητήματα με βασικό άξονα το ασφαλιστικό που εκεί πραγματικά η δεξιά προπαγάνδα λειτουργεί άψογα. Το μεγαλύτερο ποσοστό η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές το πήρε από τους συνταξιούχους, αχ και να ήξεραν τι τους περιμένει. Δεν θέλει η ΝΔ να πει την αλήθεια γιατί θα χάσει τις ψήφους, παρόλα αυτά ο Κυριάκος σε συνεργασία με τον κύριο Στουρνάρα είπαν άθελά τους την αλήθεια. Η μισή σύνταξη θα δίνεται από το κράτος και η άλλη μισή από τις ασφαλιστικές. Ήδη έτρεξε προς τα κει ο πρόεδρος της ΝΔ για να δει την δυνατότητα συνεργασίας με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Ο ιδιωτικός πυλώνας είναι μια παλιά αποτυχημένη μέθοδο, που εφαρμόστηκε τόσο στα δικτατορικά καθεστώτα της Νοτίου Αμερικής όσο και στην ίδια την Αμερική. Αν οι συνταξιούχοι αυτό δεν το καταλάβουν τότε τους επόμενους μήνες θα δουν δραματικές μειώσεις στις συντάξεις τους , θα δουν ένα κράτος που θα τους λέει ότι εντάξει σας δίνω την μισή σύνταξη αλλά πρέπει να βρείτε ασφαλιστική εταιρεία για να σας δώσει την άλλη μισή και αυτή θα αναλάβει και την ιατροφαρμακευτική σας περίθαλψη.

Στις άλλες χώρες που έχει εφαρμοστεί αυτό οι ασφαλιστικές έκλειναν και οι συνταξιούχοι ή μελλοντικοί συνταξιούχοι έχαναν τα χρήματά τους χωρίς να αποζημιώνονται από το κράτος τους. Αν οι ασφαλιστικές δεν έκλειναν, παρείχαν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους υγιείς με μικρά σε χρόνο ασφαλιστήρια αλλά μόλις ο υγιείς αποκτούσε μια βαριά ασθένεια, π.χ Καρκίνο, οι ασφαλιστικές αρνούνταν την ανανέωση και έτσι οι πολίτες αντιμετώπιζαν την ασθένειά τους χωρίς καμία ασφάλεια. Είναι η λογική που λέει ότι τα γέρικα άλογα πρέπει να τα σκοτώνουμε, διότι η αγορά πλέον δεν τους έχει ανάγκη. Αυτό θα πάθουν οι συνταξιούχοι αλλά και γενικότερα οι ασφαλισμένοι αν ψηφίσουν Κυριάκο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως το οικοδόμημα που θέλει να στήσει ο Κυριάκος θα ευνοεί τους λίγους (Π.χ. Μαρινάκης, Αλαφούζος) και όχι τους πολλούς, για αυτό και αυτοί οι λίγοι σκούζουν όλο αυτό το διάστημα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που διαθέτουν. Αν η δεξιά χάσει σε αυτές τις εκλογές όλα αυτά θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι.

Δεν λέμε προφανώς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κάνει λάθη και ότι ενδεχομένως κάποιες φορές να κινήθηκε ενάντια στη θέληση του λαού αλλά στη σύγκριση και των κυβερνητικών έργων αλλά και των προγραμμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει ποιοτικά υπέρ του λαού και για αυτό ζητάμε από κάθε ψηφοφόρο να σκεφτεί ψύχραιμα και λογικά και να καταδικάσει τον ιδιωτικό πυλών στην ασφάλιση και το μια πρόσληψη προς 5 απολύσεις στο δημόσιο (1 προς 5) την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει το 1 προς 1.

Να γνωρίζουν οι πολίτες ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Σχολιάστε Ελεύθερα