Επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε εστιατόριο στη Σομαλία

Τη ζωή τους έχασαν σήμερα (17/11) έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, Μογκαντίσου, όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε ένα εστιατόριο. Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν κοντά σε αστυνομική ακαδημία, όπως δήλωσαν εκπρόσωπος της Αστυνομίας και αυτόπτης μάρτυρας.

Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο κοντά στο School Policio (αστυνομική ακαδημία)», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαντίκ Άλι σε μήνυμα στο WhatsApp προς τους δημοσιογράφους, λίγο μετά την έκρηξη.

Αργότερα δήλωσε στο Reuters πως έξι άνθρωποι, περιλαμβανομένου του δράστη, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο καταστηματάρχης Μοχάμεντ Άλι, δήλωσε στο ίδιο Μέσο πως η Αστυνομία άνοιξε πυρ μετά την έκρηξη. Είπε, επίσης, πως μπορεί να δει τεράστια σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από το εστιατόριο και ασθενοφόρα να προσπαθούν να φθάσουν στο σημείο, στον τομέα Χάμαρ Τζάτζαμπ της πόλης, κοντά στο λιμάνι του Μογκαντίσου.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Μοχαμούντ Άχμεντ, δήλωσε στο Reuters πως η ισχυρή βροχή είχε αναγκάσει τον κόσμο να καταφύγει στο εστιατόριο.

«Καθώς έπινα το τσάι μου και κοιτούσα κάτω, ακούστηκε μια έκρηξη. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι συνέβη», είπε. Τραυματίστηκε στα πόδια, τα χέρια και το κεφάλι από θραύσματα και η έκρηξη του προκάλεσε επίσης διάσειση όπως ανέφερε και σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ πραγματοποιεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις στη Μογκαντίσου και αλλού στη Σομαλία στο πλαίσιο της εκστρατείας της για ανατροπή της κεντρικής κυβέρνησης.

Η οργάνωση θέλει να εγκαθιδρύσει τη δική της διακυβέρνηση στη χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής, στη βάση της δικής της αυστηρής ερμηνείας του ισλαμικού νόμου της σαρία.

newsbeast

Σχολιάστε Ελεύθερα