Υγειονομική θωράκιση της Λήμνου ζητά ο Δήμαρχος

Επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, με την οποία αιτείται εκ νέου τη σύσταση κλιμακίου αποτελούμενου από στελέχη της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής, το οποίο θα επικουρεί την ιατρό της ΚΟΜΥ, Αναστασία Κωνσταντίνου, στην ιχνηλάτηση των διαπιστωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού, έστειλε ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης.

Επίσης, ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα, με την οποία του γνωστοποιεί την πρόθεση του Δήμου να συνδράμει στην προμήθεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου covid-19 (rapid test), με τη συνδρομή του συνόλου των υγειονομικών φορέων που υφίστανται στο νησί, στο πλαίσιο της προστασίας της υγεία των κατοίκων.

Στην επιστολή τονίζεται ότι το νησί δεν διαθέτει δομές υγείας ικανές να αντιμετωπίσουν τη νοσηλεία των κρουσμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μαρινάκης ζητά από τον κ. Αρκουμανέα να εξετάσει κατ’ αρχάς την αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια μαζικών τεστ στον πληθυσμό και εναλλακτικά την παροχή περαιτέρω οδηγιών για τη διεξαγωγή μαζικών τεστ.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα