Η Συμφωνία των Πρεσπών πλέον για τη ΝΔ αποτελεί κάτι που φέρνει ελπίδα για το μέλλον

Αν και ήμασταν σίγουροι ότι η Νέα Δημοκρατία θα άλλαζε στάση, ήδη το είχε εκδηλώσει ακόμα και προεκλογικά, κατάφερε την κακιά και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών να την μετατρέψει σε μια ελπίδα για το μέλλον για την σχέση της χώρας μας με την γείτονα χώρα. Πλέον οι Μακεδονομάχοι χάνουν τις ελπίδες τους για να αναγνωριστεί παγκοσμίως η μια και μόνο Ελληνική Μακεδονία. Συλλυπητήρια!!!

Έκανε η ΝΔ κωλοτούμπα στη Συμφωνία των Πρεσπών; Τα επιχειρήματα Μητσοτάκη |  ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr

Στο συνέδριο του Economist ο νέος υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποδεικνύοντας ότι τα περί «κακής» ή «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών είναι πια περασμένα-ξεχασμένα (και διαγεγραμμένα) για τη ΝΔ δήλωσε ξεκάθαρα ότι αν η Συμφωνία των Πρεσπών εφαρμοστεί με τήρηση των όρων της «θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον». Η προδοσία πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η δήλωση του νέου υπουργού άμυνας έχει ως εξής

Και ένα τελευταίο σχόλιο, βέβαια, θεωρώ επιβεβλημένο να το κάνω, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπόγια να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι, με κάθε καλή πρόθεση, και θέλω να το τονίσω αυτό, ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. Αυτή είναι και η θέση μου, αν θέλετε ως νομικούΑν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον

Το βίντεο από την ομιλία του νέου υπουργού Άμυνας:

Ας θυμηθούμε όμως τι έλεγε ο Μητσοτάκης στις 24 Ιανουαρίου του 2019 λίγο πριν την ψήφιση της συμφωνίας που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία.

Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική ήττα και εθνικό λάθος που προσβάλλει την ιστορία της πατρίδας και δεν έπρεπε ποτέ να υπογραφεί, ενώ η κυβέρνηση  παραχώρησε «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα.

Ιδού και το τι είπε ακριβώς

Σχολιάστε Ελεύθερα