Ο ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση της προθεσμίας των μηχανογραφικών

Αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας των μηχανογραφικών που έδωσε το υπουργείο Παιδείας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι στόχευε στο να αναιρέσει την λειτουργία ορισμένων τμημάτων. «Δεν κατάφερε τίποτα μιας και όλες οι Σύγκλητοι έστειλαν τις αποφάσεις τους που δηλώνουν ότι τα Τμήματα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους νέους φοιτητές».

«Η υπουργός Παιδείας μετά την επιπόλαιη απόφαση της να παρατείνει την ημερομηνία λήξης του μηχανογραφικού για την επιλογή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων από τους φοιτητές, ήρθε αντιμέτωπη με την αντίδραση γονέων και υποψηφίων μαθητών και αναγκάστηκε να κάνει δηλώσεις», σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζετια ότι «η παράταση είχε σαν στόχο να αναιρέσει την λειτουργία ορισμένων Τμημάτων για να επιβεβαιωθεί η αντιπολιτευτική πολιτική της ΝΔ. Δεν κατάφερε, όμως, να κάνει τίποτα απολύτως, μιας και όλες οι Σύγκλητοι έστειλαν τις αποφάσεις τους που δηλώνουν ότι τα Τμήματα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους νέους φοιτητές. Αυτό αποτελεί μία έμπρακτη επιβεβαίωση της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι «η υπουργός, επιπλέον αναμασάει τα περί «υποβάθμισης της τεχνολογικής εκπαίδευσης», αγνοώντας προφανώς τον αριθμό αλλά κυρίως τα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών των νέων Τμημάτων τεχνολογικών πεδίων. Και όλα αυτά με αποφάσεις και των Συγκλήτων».

«Γιατί θέλει να απογοητεύσει από τώρα τους υποψήφιους φοιτητές; Γιατί τέτοιο μένος ενάντια στα παιδιά που δηλώνουν στα μηχανογραφικά τα Τμήματα αυτά; Μήπως επειδή θα αναγκαστεί να προχωρήσει και στην απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων ακολουθώντας τις διαδικασίες που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «η νέα αρχιτεκτονική των πανεπιστήμιων μας, αποτέλεσμα επίμονων διεργασιών και αποφάσεων των ίδιων των ενδιαφερομένων, δεν πρόκειται να ανατραπεί. Τα υπάρχοντα Τμήματα, τα νέα Τμήματα, οι συνέργειες των Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ, τα Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα και τα διετή προγράμματα σπουδών όπου θα εισάγονται οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ με το απολυτήριο τους και θα παρέχουν επαγγελματικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αποτελούν τους άξονες αυτής της νέας αρχιτεκτονικής και η οποία θα εξασφαλίσει την νέα δυναμική πορεία των Πανεπιστημίων μας».

ΑΥΓΗ

Σχολιάστε Ελεύθερα