Νέο αίτημα να κηρυχθούν σε έκτακτη ανάγκη τα νησιά Λέσβος, Σάμος και Χίος

«Η κυβέρνηση έσφαλε απορρίπτοντας χθες το αίτημα μας να κηρύξει τις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο σε έκτακτη ανάγκη. Αν η παρούσα κατάσταση δεν είναι έκτακτη ανάγκη, τότε ποια είναι;»

Ένταση μεταξύ μεταναστών και αστυνομίας στη Λέσβο

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, υπογράμμισε εκ νέου την ανάγκη τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση χτες απέρριψε το αίτημα να κηρυχθούν τα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος, όμως ο κ. Μουτζούρης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υπέβαλε ξανά νέο αίτημα σήμερα.

Όπως σημειώνει ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου: «η κυβέρνηση έσφαλε απορρίπτοντας χθες το αίτημα μας να κηρύξει τις νήσους Λέσβο, Χίο και Σάμο σε έκτακτη ανάγκη. Αν η παρούσα κατάσταση δεν είναι έκτακτη ανάγκη, τότε ποια είναι;» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση επιβάλλει τη δημιουργία νέων δομών, κόστους εκατοντάδων εκατομμυρίων, οι οποίες βάσει απλής αριθμητικής δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα, αντίθετα θα το επιδεινώσουν».

Στη συνέχεια ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε πως: «με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο η κυβέρνηση επικαλείται την έννοια της κατάστασης έκτακτου ανάγκης για να προχωρήσει στην κατασκευή των δομών αλλά την αρνείται στην Περιφέρεια» ενώ γνωστοποίησε πως σήμερα το πρωί υπέβαλλε εκ νέου το αίτημα.

SputnikCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΛΕΣΒΟΣ, ΣΑΜΟΣ, ΧΙΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: