Ο Πολάκης έδειξε την πραγματικότητα

Και αυτή πονάει

Λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος της βουλής έλγε πως οι 50 ΜΕΘ που δώρισε η βουλή είναι λειτουργικές ανεξαρτήτως εάν είναι πλήρης και ότι έχουν ήδη 15 ασθενείς. Ο Πολάκης πήγε εκεί και απέδειξε ότι ναι μεν έχουν 15 ασθενείς αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού δεν είναι όλες λειτουργικές.

Και βέβαια όλοι βγήκαν να μιλήσουν για show χωρίς μάσκα κ.τ.λ. Ο Πολάκης όμως φορούσε μάσκα πριν το βίντεο και την έβγαλε μόνο για τις ανάγκες του βίντεο και σε χώρο έξω από τις ΜΕΘ, προφανώς όταν ολοκληρώθηκε το βίντεο θα ξαναέβαλε τη μάσκα του για να φύγει.

Στην ανάρτηση μαζί με το βίντεο γράφει

Επειδή εγώ ο,τι λέω το κάνω !
Κύριε Τασούλα για σας !!
Ο,τι έγραψα ισχύει μέχρι κεραίας! Μίλησα με γιατρους (που ορισμένοι ήρθαν και χτες με μετακίνηση) και τα επιβεβαίωσαν !
ΥΓ .Ααα και να μην το ξεχάσω ,Κυριακο Μητσοτακη ΔΙΩΞΕ το διοικητή,όπως είπες το μεσημέρι,πως θα κάνεις αν λέει ψέμματα .ΛΕΕΙ!!

Προφανώς η αλήθεια πόνεσε και για αυτό οι επικριτικοί τόνο της απάντησης (Liberal.gr)

Υπ. Υγείας: Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Πολάκης

Να ζητήσει συγγνώμη από το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και όλους τους Έλληνες «έστω και τώρα» καλεί το Υπουργείο Υγείας τον Παύλο Πολάκη,  

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του Υπουργείο, «ο κ. Πολάκης επισκέφθηκε το ΓΝΝΘΑ Η Σωτηρία και είδε 50 λειτουργικές κλίνες, στις οποίες ήδη νοσηλεύονται 15 συμπολίτες μας. Δεν πίστεψε τον Πρόεδρο της Βουλής. Δεν πίστεψε τον Διοικητή του Νοσοκομείου. Δεν πίστεψε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Πίστεψε, όμως, τα ψέματά του.

Ας ζητήσει έστω και τώρα συγγνώμη. Μία από το προσωπικό του Νοσοκομείου για την αναστάτωση που προκάλεσε  το σόου του. Και μία από όλους τους Έλληνες, που τον είδαν για μία ακόμη φορά να μη φοράει μάσκα και μάλιστα μέσα σε Νοσοκομείο αναφοράς».

Διέψευσε Πολάκη – Τσίπρα ο διευθυντής του «Σωτηρία»

Με στοιχεία ο πρόεδρος του «Σωτηρία» διέψευσε νωρίτερα τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον Παύλο Πολάκη που αμφισβήτησαν ότι λειτουργούν οι κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο Νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου διαβίβασε στη Βουλή τα στοιχεία για τις λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία», τα οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

«Επειδή δέχθηκα μια ανελέητη επίθεση από τον κ. Πολάκη, που μου λέει ότι “λέω ανερυθρίαστα ψέματα”, ενώ στην εποχή μας κατόρθωμα είναι να λες ανερυθρίαστα αλήθειες. Οι αλήθειες είναι η δυσκολία στην εποχή μας, όχι τα ψέματα. Τα ψέματα τα λέμε εύκολα και δεν κοκκινίζουμε όταν τα λέμε. Οι αλήθειες είναι το πρόβλημα», σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής τα όσα ανέφερε νωρίτερα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης.

Ο κ. Τασούλας ανέγνωσε επιστολή που έλαβε από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Σωτηρία, Σωκράτη Μητσιάδη η οποία λέει τα εξής:

“Προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

Θέμα: σχετικά με δηλώσεις του κ. Πολάκη.

Σχετικά με δηλώσεις του βουλευτού κ. Πολάκη σας γνωρίζουμε ότι οι λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το Νοσοκομείο Σωτηρία έχουν ως εξής:

– 12 κλίνες ΜΕΘ, πανεπιστημιακής- πνευμονολογικής όπου νοσηλεύονται 11 ασθενείς.

– 8 κλίνες ΜΕΘ – ΚΑΑ (Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας) όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.

– 9 κλίνες ΜΑΦ – Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας όπου νοσηλεύονται 7 ασθενείς.

– 50 κλίνες της πολυδύναμης ΜΕΘ που νοσηλεύονται 15 ασθενείς.

Σύνολο κλινών 79 και προστίθενται εντός του έτους, επιπλέον 5 κλίνες στη ΜΕΘ πανεπιστημιακή πνευμονολογική.

Με εκτίμηση”.

“Να και κάποιος που με εκτιμά”, σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος της Βουλής καταθέτοντας στα πρακτικά την επιστολή.

Κατά την πρωτολογία του στη Βουλή, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για εγκληματικό εφησυχασμό και ισχυρίστηκε ότι η πραγματική αύξηση των κλινών ΜΕΘ μετά την έναρξη της πανδημίας είναι περίπου στα 200 κρεβάτια. «Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι από τις 50 ΜΕΘ που έδωσε η Βουλή στο Σωτηρία λειτουργούν οι 9. Κι αυτό γιατί το πρόβλημα είναι το προσωπικό. Υπάρχει υποστελέχωση στο ΕΣΥ επειδή αρνείστε κατηγορηματικά να κάνετε μόνιμες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν άμεση και ξεκάθαρη: «Εμείς πληροφορηθήκαμε από τον διοικητή του Νοσοκομείου «Σωτηρία» ότι λειτουργούν όλες οι ΜΕΘ. Εσείς λέτε μόνο 9. Ή ο διοικητής μας ενημέρωσε λάθος και πρέπει να απομακρυνθεί από τη θέση του ή ο κ. Πολάκης λέει ψέματα και κάτι πρέπει να κάνετε με αυτό» είπε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του.

Λίγο πριν από αυτή την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο είχε κάνει και άλλη ανάρτηση όπου σημειώνε τα ψέμματα της κυβέρνησης. Διαβάστε την

Τα κρούσματα καθημερινά αυξάνουν και αν δεν έχουμε οδηγηθεί ήδη, είμαστε κοντά στο να γίνουμε νέο Μπέργκαμο. Η αλήθεια βοηθάει κάποιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όσο την αποφεύγουμε τόσο πιο κακό κάνουμε. Ο Πολάκης το show όπως λένε τα περισσότερα ΜΜΕ δεν το κάνει τζάμπα. Ξέρει τι κάνει, το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε εαν αυτοί που είναι στην εξουσία ξέρουν ακριβώς τι κάνουν.

Είναι προβληματικό μετά από τόσους μήνες αντί να στελεχώνεται το ΕΣΥ με γιατρούς, προσωπικό και ΜΕΘ να βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο και μάλιστα να το σημειώνει όλη η αντιπολίτευση, οι γιατροί που εντάξει πρέπει να τους χειροκροτήσουμε αλλά πέρα τούτου πρέπει να εισπράξουν και την πραγματική βοήθεια της κυβέρνησης. Σημειώνουμε λοιπόν την ανικανότητα και εαν έστω και δυνητικά το αποδεχθεί η κυβέρνηση, μπορεί και να μην είναι και τόσο αργά.

Σχολιάστε Ελεύθερα