ΚΚΕ: Αποτέλεσμα της έλλειψης υποδομών και συντήρησης στην ΕΥΑΘ, το πρόβλημα στο νερό

 Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το σοβαρό πρόβλημα που εμφανίστηκε στη διώρυγα προσαγωγής του Αλιάκμονα προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης ζητεί από την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΕΥΑΘ η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι “το νέο σοβαρό πρόβλημα, το οποίο επηρέασε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού, έρχεται να θυμίσει για ακόμα μία φορά την σοβαρή έλλειψη υποδομών και συντήρησης στο δίκτυο της ΕΥΑΘ για την οποία είναι υπεύθυνες τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση”.

“Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΕΥΑΘ είναι υποχρεωμένες να πάρουν άμεσα μέτρα: Για την αποκατάσταση της υδροδότησης και της ποιότητας του νερού. Για την άμεση και οριστική λύση του προβλήματος με την αντικατάσταση του αγωγού και την ολοκλήρωση των έργων τροφοδοσίας από τον Αλιάκμονα. Να χορηγηθούν άμεσα οι απαραίτητες ποσότητες καθαρού πόσιμου νερού στους κατοίκους και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων. Να στελεχωθούν τώρα οι υπηρεσίες με επαρκές μόνιμο προσωπικό και όλα τα μέσα για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

“Το γεγονός ότι αντίστοιχα έργα όπως και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας καθυστερούν ή δε σχεδιάζονται ολοκληρωμένα, αναδεικνύει ότι η ιεράρχηση της χρηματοδότησης υποδομών με βασικό κριτήριο την “υποβοήθηση” της καπιταλιστικής κερδοφορίας μπορεί να δημιουργήσει περιοδικά προβλήματα στην κάλυψη ακόμα και στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών όπως η απρόσκοπτη τροφοδοσία με νερό”, επισημαίνεται.

real

Σχολιάστε Ελεύθερα