Ο Γ. Στάντζος ζητά την στήριξη των σεισμόπληκτων Σαμίων

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της χώρας ο Δήμαρχος Αν. Σάμου Γιώργος Στάντζος ζητά την στήριξη των σεισμόπληκτων Σαμίων με οριζόντια οικονομικά μέτρα για το σύνολο των κατοίκων.

Ο κ. Στάντζος με αφορμή την 108η επέτειο της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα που βρίσκει τη Σάμο και την κοινωνία να προσπαθεί να ανακάμψει από μια πολυεπίπεδη και πολύχρονη κρίση, ζητά από τον κ. Μητσοτάκη όπως γρήγορα και άμεσα αντέδρασε μετά τον σεισμό και επισκέφτηκε το νησί προκειμένου να δει από κοντά τα προβλήματα έτσι γρήγορα να κινηθεί και ο κρατικός μηχανισμός. Αναφέρει τους λόγους που κάνουν την Σάμο να αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση καθώς πέρα από τις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, της πανδημίας, της εγγύτητάς της με την γείτονα αλλά και ενός σεισμού με καταστροφικές συνέπειες.

Ο Δήμαρχος Αν. Σάμου ζητά συγκεκριμένα:

  1. Λήψης οριζόντιων οικονομικών μέτρων για το σύνολο του πληθυσμού, (απαλλαγή από καταβολή ΦΠΑ, μείωση των συντελεστών φόρου εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, χορήγηση άτοκων δανείων).
  2. Πλήρους αποζημίωσης και παροχής επιδοτήσεων όλων των επιχειρήσεων, πολλές εκ των οποίων υπέστησαν τόσο τις συνέπειες του σεισμού όσο και του επακολουθήσαντος πλημμυρικού φαινομένου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία τους, άμεσα.
  3. Άμεσης εκκένωσης του υφισταμένου ΚΥΤ από τον αστικό ιστό της πόλης της Σάμου και μεταφορά όλων των μεταναστών – προσφύγων εκτός Σάμου.
  4. Της κατ’ εξαίρεση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για το Δήμο, τις δημόσιες υποδομές υγείας και εκπαίδευσης.
  5. Κατάρτισης ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Σάμου, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει και σαν πιλοτικό αναπτυξιακό μοντέλο, με χρηματοδότηση τόσο από εθνικούς, αλλά κυρίως από ευρωπαϊκούς πόρους, στα πλαίσια συγχρηματοδοτούμενων δράσεων.

«Ευελπιστούμε, ότι οι συνθήκες που θα επικρατούν στη χώρα το 2021, επέτειο και των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, θα επιτρέψουν να εορταστεί η 109η επέτειος της Ένωσης της Σάμου με την μητέρα Ελλάδα, με την λαμπρότητα που της αρμόζει και ότι θα καταστεί δυνατό να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εορταστικές εκδηλώσεις» καταλήγει η επιστολή του κ. Στάντζου προς τον Κ. Μητσοτάκη.

ΕΡΤCategories: ΔΗΜΟΣ ΑΝ.ΣΑΜΟΥ, ΣΑΜΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: