Ναγκόρνο Καραμπάχ: Οι δικαιοδοσίες της ειρηνευτικής δύναμης απομένει ακόμη να διευκρινισθούν λένε οι Ρώσοι

Οι δικαιοδοσίες των Ρώσων στρατιωτών, που συμμετέχουν στην αποστολή της ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όσον αφορά το ζήτημα της προστασίας πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, απομένει ακόμη να διευκρινισθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πρόκειται για την ειρηνευτική δύναμη. Εννοείται ότι οι δικαιοδοσίες της απομένουν ακόμη να διευκρινισθούν, επειδή αυτές οι δικαιοδοσίες δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί στην κοινή ανακοίνωση των δύο προέδρων και του πρωθυπουργού της Αρμενίας», δήλωσε ο Πεσκόφ.

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε επίσης ότι δεν έγιναν οποιεσδήποτε συζητήσεις όσον αφορά τη φύλαξη πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στην περιοχή από τους Ρώσους στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης.

Παράλληλα όμως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου προσέθεσε ότι, με βάση τις αρμοδιότητες της ειρηνευτικής δύναμης, οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα «επιβλέπουν την κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό όλων των εχθροπραξιών». Επισήμανε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί θα εγκατασταθούν στον διάδρομο του Λατσίνσκ, όπου «θα διασφαλίσουν την λειτουργία αυτής της οδικής αρτηρίας» , «ενώ άλλες πτυχές απομένει να διευκρινισθούν».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου παρατήρησε για μια ακόμη φορά ότι δεν γίνεται λόγος για εγκατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ρωσοτουρκικής ειρηνευτικής δύναμης. «Ο κοινός τομέας συνεργασίας θα βρίσκεται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Δεν θα είναι στο έδαφος του Καραμπάχ και γίνεται λόγος για κέντρο ελέγχου», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Newsbeast

Σχολιάστε Ελεύθερα