Διήμερη επίσκεψη Αλ Σίσι στην Ελλάδα

Επίσημη διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 11 και 12 Νοεμβρίου.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος  θα συναντηθεί και με  τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον κ. Αλ Σίσι θα υποδεχθεί απόψε το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτή η επίσκεψη είναι η πρώτη Αιγύπτιου ανώτατου αξιωματούχου στην Αθήνα μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών, που υπεγράφη στο Κάιρο τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛ.ΑΣ από σήμερα ως και τις 12 Νοεμβρίου, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, λόγω της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Αλ.Σίσι  και τις δύο ημέρες έχει ως εξής:

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου

10.20 Τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

10.35 Επίσημη Τελετή Υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο.

10.50 Κατ΄ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

11.10 Διευρυμένες συνομιλίες δύο αντιπροσωπειών.

11.55 Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

20.00 Επίσημο Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

10.00 Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

11.30 Αναχώρηση του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα