Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου: Ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα προστασίας

Ελλείψεις σε προσωπικό και σε μέσα ατομικής προστασίας καταγγέλλει με δελτίο τύπου το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου.

Με αφορμή τη συμμετοχή την Πέμπτη στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία και τα δικαιώματα των υγειονομικών, ο ΣΕΣΝΟΧ καταγγέλλει ότι «χαρακτηριστικό παράδειγμα των ελλείψεων στο Νοσοκομείο της Χίου αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα το ακτινολογικό υπολειτουργεί, καθώς οι 3 εναπομείναντες ιατροί του δεν επαρκούν για την κάλυψη των εφημεριών του τμήματος.

Παράλληλα η ΜΕΘ στην οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ως και 6 κλίνες αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόλις 3 λόγω ελλείψεων κυρίως σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους παρέχονται με το σταγονόμετρο και έχουν εξαντληθεί τα όποια αποθέματα υπήρχαν ακόμα και από δωρεές».

«Για την άμεση ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ώστε να μην καταρρεύσουν ή μετατραπούν σε νοσοκομεία μιας νόσου, και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, χρειάζεται να προχωρήσετε σε κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση», σημειώνει το σωματείο που θα περιλαμβάνει προσλήψεις, μονιμοποιήσεις προσωπικού στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας και εξασφάλιση ατομικών μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα