Απάντηση του δήμου Ικαρίας στην Α.Σ.Π.Ι

Η Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας στις 6 Νοεμβρίου του 2020 εξέδωσε μια ανακοίνωση που καλούσε τον δήμο να πάρει αποφάσεις στήριξης ενός άπορου συμπολίτη μας που είναι κατάκοιτος. Ο Δήμος Ικαρίας με σημερινή του ανακοίνωση δηλώνει την συμπαράστασή του, αλλά δε θεωρεί ότι είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί σε Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής σε σχέση με τα ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής ευαισθησίας είναι αυτά να διαχειρίζονται με απόλυτη διακριτικότητα και χωρίς κανέναν θόρυβο. Σαφέστατα είναι απολύτως θεμιτό για μεμονωμένα άτομα, ιδιωτικούς φορείς και συλλόγους να απευθύνουν καλέσματα αλληλεγγύης προς τους δημότες για όποιον συνδημότη μας έχει ανάγκη κι αυτό είναι κάτι που σύσσωμη η Ικαριακή Κοινωνία έχει αποδείξει ότι ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εν τούτοις κρίνουμε ότι σε επίπεδο Δήμου και αιρετών στο σύνολό τους τέτοιου είδους εκκλήσεις με ανθρωπιστικό ενδιαφέρον μπορούν και θα πρέπει να επιλύονται με ιδιαίτερη προσοχή και λεπτότητα και δεν θεωρούμε ότι θα πρέπει να αποτελούν θέματα συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο ούτε χρήζουν ψήφισης απόφασης, η ομοφωνία της οποίας είναι δεδομένη. Πόσο μάλλον δε όταν πρόκειται για ένα θέμα που ο Δήμος ήδη γνωρίζει, ήδη έχει αναλάβει να διαχειριστεί, ήδη έχει επιληφθεί, ήδη έχει δώσει το παρόν και ήδη έχει και συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες και τη στήριξή του και διαμέσου των κοινωνικών δομών του.

Προτρέπουμε και συμβουλεύουμε λοιπόν το αυτονόητο.

Οι όποιες εκκλήσεις ή ακόμα κι εθελοντικές πρωτοβουλίες που αφορούν στη συνδρομή του Δήμου και των υπηρεσιών του για κοινωνικά θέματα να πραγματοποιούνται κατά προτεραιότητα μέσω της άμεσης επικοινωνίας με τις αρμόδιες δομές του Δήμου.

Σχολιάστε Ελεύθερα