ΛΑΣ Δήμου Χίου: Αντισεισμική προστασία τώρα, οι ανθρώπινες ζωές μετρούν

Κλιμάκιο από στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο νησί αποτελούμενο από τους Μάρκο Σκούφαλο, Αμπαζή Γιώργη, δημοτικό και περιφερειακό σύμβουλο αντίστοιχα και Τσίγκο Στέφανο, αντιπρόεδρο της ΤΚ Λαγκάδας περιόδευσαν στα πληγέντα από το σεισμό σχολεία του νησιού, προκειμένου να έχουν μια πλήρη εικόνα του φαινομένου που έπληξε τα νησιά μας και το νησί μας.

“Δυστυχώς αυτό που επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά, πέρα από τις συγκεκριμένες σοβαρές ζημιές και τα προβλήματα που δημιουργούν σε εκπαιδευτικούς γονείς και παιδιά, είναι οι διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχόντων όλα αυτά τα χρόνια, που κανείς τους δεν έχει σκύψει σοβαρά πάνω στο ζήτημα που λέγεται αντισεισμική προστασία των κατοίκων και των κτιρίων, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η παράταξη ζητά:
“Άμεσα να ελεγχθούν τεχνικά όλα τα σχολικά κτίρια για την στατικότατα τους και όχι μόνο μακροσκοπικά . Να μην επαναλειτουργήσει κανένα σχολείο αν δεν είναι εγγυημένη η ασφαλής λειτουργία και πρόσβαση σε αυτά.

Το ίδιο να γίνει για όλα τα δημόσια κτίρια.

Στα σχολεία με πρόβλημα να υπάρξουν έκτακτες χρηματοδοτήσεις από τον κρατικό Π/Υ για την επιδιόρθωση των ζημιών και η μεταφορά των μαθητών σε ασφαλή κτίρια με χρονοδιάγραμμα αποχώρησης τέτοιο , που δεν θα καταλήγει στο ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Τώρα Δήμος και Περιφέρεια να συνεργαστούν πάνω σε αυτά τα θέματα , και να ξεκινήσει η καταγραφή ετοιμόρροπων κτιρίων και η κατεδάφισή τους.

Τέλος θεωρούμε ότι σε θεματικές συνεδριάσεις τους το Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να συζητήσουν για την αντισεισμική προστασία του νησιού με μέτρα συγκεκριμένα πρακτικά και μετρήσιμα εντός χρονοδιαγραμμάτων”, καταλήγει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα