Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μαυρατζώτης

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, μετά τις 11:00, σε ηλικία 68 ετών, ενώ νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο Σάμου, ο γιατρός Δημήτρης Μαυρατζώτης, στέλεχος του ΚΚΕ.

Ο βίος του

Το γνωστό στέλεχος του ΚΚΕ και εκλεγμένος βουλευτής στο νομό Σάμου τον Μάιο του 2012 γεννήθηκε στο Πυθαγόρειο στις 25 Μαρτίου του 1952. Ο Δημήτρης Μαυρατζώτης ήταν γιατρός (γαστρεντερολόγος) και διετέλεσε πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών (ΕΝ.ΕΛ.ΙΑ.) Σάμου και πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών «Φοίνικας».

Είχε μακρά θητεία στο λαϊκό κίνημα, μέσα από αθλητικούς συλλόγους, το περιβαλλοντικό κίνημα, αλλά και με τη συμμετοχή του στο φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της Σάμου. Υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος Πυθαγορείου το 2002 και της Σάμου το 2010. Επίσης ήταν υποψήφιος νομάρχης Σάμου και διετέλεσε δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος. Το Μάιο του 2012 εξελέγη βουλευτής Σάμου με το ΚΚΕ, έδρα που έχασε στις εκλογές που έγιναν τον επόμενο μήνα, όπου τη θέση του σε ότι αφορά τον νομό Σάμου πήρε η Αγνή Καλογερή, ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών, και ήταν παντρεμένος με τη γιατρό Ρούλα Στεφανάκη. Η πολιτική κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, στις 4 μ.μ. στο γυάλινο Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου. 

Η οικογένεια του θανόντος ζήτησε αντί Στεφάνων την ενίσχυση του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου.

Συλληπητήρια ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου εκφράζει τη θλίψη της για το χαμό του συναγωνιστή και φίλου Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Ο Δημήτρης ως μέλος της Γραμματείας της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης Σάμου, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Σάμου, πρώην δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σάμου και πρώην βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στο Νομό μας, ήταν πάντα παραστάτης στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού. Είχε σημαντική συμβολή στο λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα στο νησί μας. Συνέβαλε μαζί με τη σύντροφο της ζωής του στην ανάπτυξη δεσμών με Τούρκους φιλειρηνιστές.

Το Δημήτρη δεν θα τον ξεχάσουμε. Η πληθωρικότητα του χαρακτήρα του και η στάση του άφησε ισχυρό αποτύπωμα στο νησί μας.

Στη σύζυγό του Ρούλα Στεφανάκη, πρόεδρο της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, στα παιδιά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλαλητήρια και την ευχή ο χρόνος να λειάνει τον πόνο τους.

One thought on “Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Μαυρατζώτης

Σχολιάστε Ελεύθερα