Μικρό δελτίο ειδήσεων 31-1-2020

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση του δελτίου

Καλησπέρα φίλες και φίλοι, είναι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του περιοδικού Ικαριώτικα νέα για την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου του 2020.

Εξηγήσεις ζητά η ευρωπαϊκή ένωση από την ελληνική κυβέρνηση για τα πλωτά φράγματο στο Αιγαίο. Όπως διεμηνυσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης την Πέμπτη για τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώθηκε από τον τύπο για τους πλωτούς φράκτες. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος  της Ευρωπαϊκής ένωσης θα έρθει σε επαφή η κομισιόν με τις ελληνικές αρχές για να  να καταλάβουν καλύτερα τα σχέδια και τους στόχους της εγκατάστασης ενός φράγματος στο Αιγαίο, που δεν αντιβαίνει τους κανόνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας μεν αλλά το φράγμα δεν πρέπει να είναι εμπόδιο στην αναζήτηση ασύλου που προστατεύεται από αυτή.Ο γερμανικός τύπος πάντως χαρακτηρίζει παράλογη την ιδέα των φραγμάτων

Δυο σημαντικά έργα για την Χίο αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ θα ενταχθούν στο περιφερειακό πρόγραμμα ανάπτυξης. Συγκεκριμένα πρόκειται για την μετατόπιση της παραλιακής οδού Χίου – Καρφά και την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Χίου,  προαπαιτούμενο έργο για  την επέκταση του Αεροδρομίου Χίου και για την παράκαμψη του οικισμού Χαλκειοί, που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια και εξασφαλίζει ταχύτερη πρόσβαση από και προς τους οικισμούς της Νότιας και Νοτιοδυτικής Χίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση βορείου Αιγαίου, προσκαλεί τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων των εργαζόμενων της εκπαίδευσης, και των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Ικαρίας σε ενημερωτική συνάντηση για τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης γενικότερα, αλλά και στα νησιά μας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό κατάστημα Ευδήλου (Κουτσουφλάκειο).

Κυρίες και κύριοι ήταν το μεσημεριανό δελτίο του περιοδικού ικαριώτικα νεα της 31ης Ιανουαρίου του 2020. Μείνετε συντονισμένοι

Καλό σας απόγευμα


Η φωνή του ηχητικού προέρχεται από τη φωνή του google translate

Σχολιάστε Ελεύθερα