Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές

Η Μ. Ξενογιαννακοπούλου έκανε λόγο για επαναφορά του Κράτους της Δεξιάς, όπου υπάρχει αυταρχικό έλεγχος, κρυφά πρωτόκολλα στο Δημόσιο από την ΕΥΠ κ.α., ενώ σημείωσε πως «ζούμε με νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες», αναφέροντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα την τροπολογία για την κατάργηση της ρύθμισης για αιτιολογημένες απολύσεις.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ ασκεί μια επικοινωνιακή οικονομική πολιτική, επεσήμανε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και τον Αλφόνσο Βιτάλη.

Σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ πριν από ένα χρόνο είχαν αμφισβητήσει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τώρα λένε ότι βγήκε η χώρα από τα μνημόνια, πως υπάρχουν γεμάτα ταμεία και μιλάνε για οικονομικά μεγέθη και ανάπτυξη. Πατάνε δηλαδή στα έτοιμα που παρέλαβαν.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφερόμενη στο σύνθημα με το οποίο πάει στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, δηλαδή «ανάπτυξη για όλους» , επεσήμανε πως «η ανάπτυξη για όλους πρέπει να είναι δίκαιη ανάπτυξη». Τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης εγκατέλειψε τον στόχο για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον μετέθεσε για το 2021 και σημείωσε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές ενώ είμαστε έξω από τα μνημόνια.

Έκανε λόγο για επαναφορά του Κράτους της Δεξιάς, όπου υπάρχει αυταρχικό έλεγχος, κρυφά πρωτόκολλα στο Δημόσιο από την ΕΥΠ κ.α., ενώ σημείωσε πως «ζούμε με νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες», αναφέροντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα την τροπολογία για την κατάργηση της ρύθμισης για αιτιολογημένες απολύσεις.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα