Ρωσία: Η ρύθμιση γκιλοτίνα σε εφαρμογή

Η ρωσική κυβέρνηση καταργεί περισσότερες από 20.000 κανονιστικές πράξεις από την εποχή της ΕΣΣΔ και πραγματοποιεί μια ευρεία κανονιστική μεταρρύθμιση, γνωστή και ως «ρυθμιστική γκιλοτίνα».

Ρωσία: Καταργούνται περισσότερες από 20.000 κανονιστικές πράξεις από εποχής Σοβιετικής Ένωσης

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή για την κατάργηση έως το τέλος του έτους χιλιάδων κανονιστικών πράξεων που θεσπίσθηκαν επί Σοβιετικής Ένωσης και επί σοσιαλιστικής Ρωσίας και ισχύουν μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την διάρκεια της εκπομπής «Ντιαλόγκ» που μεταδίδεται από το κανάλι «Ρωσία-24».

Η ρωσική κυβέρνηση πραγματοποιεί μια ευρεία λοιπόν κανονιστική μεταρρύθμιση, η οποία χαρακτηρίζεται «ρυθμιστική γκιλοτίνα», στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει και η κατάργηση των εν λόγω κανονιστικών πράξεων. Στην εκπομπή του ρωσικού καναλιού ήταν μαζί και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Κονσταντίν Τσουϊτσένκο και αρμόδιος για την εφαρμογή της «ρυθμιστικής γκιλοτίνας», ο οποίος ανέφερε ότι γίνεται λόγος για 20.419 κανονιστικές πράξεις. Ο Ρώσος πρωθυπουργός του ζήτησε να απαριθμήσει μερικές και εκείνος ανέφερε ως παράδειγμα τέτοιων κανονιστικών πράξεων το διάταγμα του Σοβιέτ των λαϊκών επιτρόπων της Ρωσικής Σοβιετικής Ομοσπονδιακής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (ΡΣΟΣΔ) του 1917 «Για την οκτάωρη εργασία» και την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της ΡΣΟΣΔ του 1978 με τίτλο «Ζητήματα της εθνικής ένωσης εκτροφέων κουνελιών και ερασιτεχνών εκτροφέων γουνοφόρων ζώων».

Κάνοντας μαι μικρή κριτική σε όσα λέει το ρεπορτάζ πιστεύουμε ότι η οκτάωρη εργασία δεν είναι κάτι που προέρχεται από την εποχή της ΕΣΣΔ και δεν είναι κάτι ντεμοντέ ή ξεπερασμένο. Είναι ένα κέρδος της ίδιας της εργατικής τάξης και για αυτό χύθηκε πολύ αίμα. Βέβαια η Ρωσία ακολουθεί τα σημάδια των καιρών και μια και στις περισσότερες καπιταλιστικές χώρες έχει καταργηθεί το οχτάωρο, το καταργεί και η Ρωσία.

Σχολιάστε Ελεύθερα