Χρ. Σταϊκούρας: Αν απαιτηθεί θα υπάρξει και νέα στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων

Εάν απαιτηθεί, θα υπάρξουν τα χρήματα για την περαιτέρω στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Realnews”. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών αυτή η δυνατότητα οφείλεται στη συνετή και νοικοκυρεμένη διαχείριση από πλευράς της κυβέρνησης στα ταμειακά διαθέσιμα, τα οποία αυτή τη στιγμή ανέρχονται στα 37,5 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα μισά δημιουργήθηκαν την τελευταία χρονιά.

Όσον αφορά την ύφεση, ο ΥΠΟΙΚ ξεκαθαρίζει πως τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή θα επιβαρύνουν την οικονομία. “Εμείς, όπως έχουμε χρέος, παρεμβαίνουμε με αποτελεσματικές πολιτικές, ώστε να να συγκρατήσουμε, όσο είναι εφικτό, το βάθος της ύφεσης, στη χειρότερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οικονομική κρίση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας.

Ερωτηθείς αναφορικά με το ύψος της ύφεσης και αν επιμένει στην πρόβλεψη για 8,2% ή αν το νούμερο θα είναι διψήφιο, ο ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι το υπουργείο Οικονομικών επικαιροποιεί συνεχώς τις εκτιμήσεις του, στηριζόμενο στα νέα δεδομένα που προκύπτουν. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά, “στον κρατικό Προϋπολογισμό του 2021, που θα κατατεθεί σε περίπου δύο εβδομάδες, θα υπάρχει καλύετρη εικόνα”.

The Capital

Σχολιάστε Ελεύθερα