6 Χρόνια από τη δολοφονία του Φύσσα: Μηνύματα και πορεία μνήμης

Στο πλαίσιο της μνήμης του Παύλου Φύσσα οργανώθηκε πορεία μνήμης στο κερατσίνι. Το κεντρικό σύνθημα ήταν «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» με αντιφασιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου να συγκεντρώνονται αρχικά στην λεωφόρο Παύλου Φύσσα (πρώην Παναγή Τσαλδάρη), μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα και στην συνέχεια να πραγματοποιούν πορεία μέχρι τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα. Όπως αναφέρει η οικογένεια Φύσσα σε ανακοίνωσή της, «όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στην δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της ΧΑ βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια λοιπόν, η προσπάθεια των αντιφασιστών οδήγησε στην – σε μεγάλο βαθμό – κοινωνική απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος, αρχικά με το σταδιακό κλείσιμο των γραφείων του ανά την Ελλάδα και στη συνέχεια με τον εκλογικό του αποκλεισμό από το Κοινοβούλιο, αλλά και την έγερση του ενδιαφέροντος του κόσμου για τις εξελίξεις στην δίκη».

Ν.ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει την ανάγκη για ένα πλατύ και μαζικό αντιφασιστικό κίνημα

Σήμερα κλείνουν έξι χρόνια από τη νύχτα που ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς δολοφόνησε εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα, κατόπιν εντολής του τότε βουλευτή της Χρυσής Αυγής και νυν ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού. Έξι χρόνια από τη μέρα που το μίσος του φασισμού έβαλε τέλος στη ζωή του αντιφασίστα Παύλου, λόγω της μαχητικής στάσης του απέναντι στον φασισμό και τους νεοναζί, την οποία εξέφραζε μέσα από τη μουσική και τον στίχο του.

Η δολοφονία του Παύλου σόκαρε την ελληνική κοινωνία και ανέδειξε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την εγκληματική δομή και δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Είχαν προηγηθεί πολλές ακόμα εγκληματικές επιθέσεις και δολοφονίες εκ μέρους της νεοναζιστικής συμμορίας, όμως η δολοφονία του Παύλου σηματοδότησε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πυροδότησε ένα ολόκληρο κίνημα καταδίκης της Χρυσής Αυγής, τόσο σε επίπεδο θεσμικό, όσο και σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης.

Έξι χρόνια μετά και ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει στο τέλος της, ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει ότι ο αγώνας μας απέναντι στον φασισμό είναι ένας καθημερινός αγώνας, τον οποίο οφείλουμε να δίνουμε σε όλα τα επίπεδα.

Ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει την ανάγκη για ένα πλατύ και μαζικό αντιφασιστικό κίνημα.

Ο Παύλος ζει για να μας θυμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον φασισμό.

Σήμερα κρατούμε τη μνήμη του Παύλου ζωντανή και καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετάσχει στην πορεία για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του, στις 17.30, στην Οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι.

Ποτέ ξανά Φασισμός

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα έξι χρόνια μετά τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που «ξεσκέπασε με θυσία της ζωής του το δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής» τίμησε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του.

«Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια ένας νέος άνθρωπος, ένας ευαίσθητος μουσικός, ένας μαχητικός αντιφασίστας, ο Παύλος Φύσσας, ξεσκέπαζε με θυσία της ζωής του το δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Τιμούμε τη μνήμη του» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας. «Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στον αγώνα των δικών του για να πληρώσουν

Σχολιάστε Ελεύθερα