Δημοπρατήθηκε το έργο του Λιμένα Ευδήλου

Εδώ και δύο χρόνια περίπου την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών από την κακοκαιρία στον προσήνεμο μόλο του Λιμένα Ευδήλου, ζητούσε ο Δήμος Ικαρίας από τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας , Οικονομίας και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Οι ζημιές εστιάζονταν στον νέο μόλο, ο οποίος μάλιστα ολοκληρώθηκε πριν από μία πενταετία, και φαίνεται να έσπασε, κυριολεκτικά, στη μέση, ενώ τα τσιμεντένια προστατευτικά μπλόκια από την εξωτερική πλευρά του λιμανιού βρέθηκαν στην εσωτερική.

Από την Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με δελτίο τύπου ανέφερε ότι, δρομολογείται η αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι του Ευδήλου.

Δυο χρόνια μετά η γάγγραινα της γραφειοκρατίας δεν επέτρεψε να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες και την αποστολή εγγράφων επί εγγράφων της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Αργυρώς Μαυρογεώργη.

Επιτέλους σήμερα και μετά από δύο ολόκληρα χρόνια επίπονων και επίμονων προσπαθειών είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, δημοπρατήθηκε την Παρασκευή το έργο του Ευδήλου ,καθώς την συγκεκριμένη ημέρα άνοιξαν οι προσφορές , και μόλις ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ξεκινάει η αποκατάσταση των ζημιών του μόλου.

Σε επικοινωνία με την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Μαυρογεώργη, περιχαρής μας ανακοίνωσε το άνοιγμα των προσφορών την Παρασκευή και την ανάθεση του έργου στην εταιρία ΕΡΓΟΜΑΡΕ ΑE η οποία είναι η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που εξειδικεύεται αποκλειστικά στην κατασκευή λιμενικών έργων.

Αρωγός και συμπαραστάτης του αιτήματος τόσο της Πρόεδρου του Λιμενικού Ταμείου , όσο και της τοπικής κοινωνίας ο Βουλευτής του νομού κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος φρόντισε να απεγκλωβίσει το έργο από την μεγάλη γραφειοκρατία και σύμφωνα με την Πρόεδρο.

Σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών δεν έχει δοθεί από την ανάδοχη εταιρία, σύμφωνα με την κ. Μαροογεώργου, καθώς πρέπει να ολοκληρωθεί η περίοδος των ενστάσεων, οι οποίες θα πάρουν ένα εξάμηνο περίπου.

Οπότε λοιπόν όλοι ελπίζουμε η εκτέλεση των εργασιών να ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβριο και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

SamospressCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: