Αφόπλισε ο Πολάκης στο κοινοβούλιο

Την ώρα που στην βουλή συζητιόταν η ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 § 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις». Ο Παύλος Πολάκης όπως και άλλοι ομιλητές πριν, αφιέρωσε το κύριο μέρος της ομιλίας του στα νέα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων τα είπε χύμα και σταράτα όπως πάντα. Αναφέρθηκε στον Σωτήρη και στα μέτρα που δεν πήρε η κυβέρνηση για να μην γίνει το δεύτερο ολικό Lockdown, πάντα μέσα από την οπτική του. Είχε αναφερθεί και ο ίδιος αλλά και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης στη δυνατότητα που υπήρχε, να αυξηθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ υπήρξε και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και του αντιπροέδρου της βουλής , Γιώργου Λαμπρούλη, ως προς τον χρόνο της τοποθέτησης. Του έκλεισε το μικρόφωνο….

Το editorial του παραπάνω βίντεο

Ο Π. Πολάκης αφιέρωσε σχεδόν το σύνολο της ομιλίας του στο επίκαιρο ζήτημα της πανδημίας και στις κυβερνητικές αβλεψίες που μας οδήγησαν στο δεύτερο lockdown. Κατά τον Π. Πολάκη, η αρνητική αυτή εξέλιξη έχει όνομα και υπογραφή. Έχει όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης, την υπογραφή των Μωυσήδων της ΝΔ και είναι αποτέλεσμα πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας.

Επιπλέον, ο Π. Πολάκης προέβη από το βήμα της Βουλής σε μια σοβαρή καταγγελία καθώς σύμφωνα με δικές του πληροφορίες η επιτροπή άλλαξε τρεις φορές την εισήγηση της κατόπιν πολιτικής παρέμβασης.

Τέλος, απευθυνόμενος στην Ελληνική κοινωνία θέλησε να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά.

Σχολιάστε Ελεύθερα