Μικρό δελτίο ειδήσεων 28-1-2020

Διαβάστε την απομαγνητοφώνηση του δελτίου

Καλησπέρα φίλες και φίλοι, είναι το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του περιοδικού Ικαριώτικα νέα για την Τρίτη 28 Ιανουαρίου του 2020.

O Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μετέβη στη Σάμο, όπου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κύριο Πανουράκη, και τους Δημάρχους του νησιού. Σε δηλώσεις του μετά τις συναντήσεις επησήμανε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η μεταναστευτική κρίση και την προσπάθεια που κάνει το υπουργείο να τα μετριάσει.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Αντίλαλοι» διοργανώνει  στην αίθουσα των Γλαρεδων στον Άγιο Κήρυκο κύκλους χορευτικών σεμιναρίων για τους χορούς της Αποκριάς στην Ικαρία στις πρώτες τρεις κυριακές του Φεβρουαρίου. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. Εντωμεταξύ από τις 10 μέχρι τις 12 Φεβρουατίου το 2020 θα βρίσκονται οι κινητές Ιατρικές μονάδες στην Ικαρία.

Ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης σε συνεντευξή του στο πρώτο θέμα χαρακτήρισε την κατάσταση στα νησιά που επιφορτίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα ανυπόφορη.  Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, ο δήμαρχος Γιώργος Στάντζος ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν σαφώς διαφορετικές απόψεις και «κόκκινα» σημεία όπου παραμένει πλήρης διαφωνία της απόφασης του οργάνου και της πολιτικής που θα ακολουθήσει το υπουργείο, τονίζοντας ότι απαιτείται άμεση δράση.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

https://www.spreaker.com/user/8641535/mp3_2?utm_medium=widget&utm_source=user%3A8641535&utm_term=episode_title

Κυρίες και κύριοι ήταν το μεσημεριανό δελτίο του περιοδικού ικαριώτικα νεα της 28ης Ιανουαρίου του 2020. Μείνετε συντονισμένοι

Καλό σας απόγευμα


Η φωνή του ηχητικού προέρχεται από τη φωνή του google translate

 

Σχολιάστε Ελεύθερα