Ξεκάθαρες απαντήσεις από Θεοχάρη για την Thomas Cook ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ικανοποιείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού σχετικά με το μεγάλο θέμα της Thomas Cook, με την τομεάρχη Τουρισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου να επανέρχεται, τονίζοντας ότι ο Χάρης Θεοχάρης «αποφεύγει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στα κρίσιμα ζητήματα βγάζοντας ασυνάρτητες ανακοινώσεις».

Ξεκάθαρες απαντήσεις από Θεοχάρη για την Thomas Cook ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, η κ. Νοτοπούλου ζητά από τον κ. Θεοχάρη να απαντήσει τι έκανε ως υπουργός Τουρισμού για να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας και του τουριστικού κλάδου.

Ειδικότερα, ζητά από τον υπουργό να απαντήσει στας εξής:

  • «Διαψεύδετε ή όχι τις αναρτήσεις σας, δύο μήνες πριν, μετά τη συνάντησή σας με τη διοίκηση της Thomas Cοοk στις 25 Ιουλίου,  ότι σας ενημέρωσε λεπτομερώς για την κατάσταση της εταιρείας;
  • Είχατε ή όχι, γνώση από τον Ιούλιο, για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της εταιρείας, όπως αντίστοιχα αποδείχθηκε ότι άλλοι φορείς, όπως το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, γνώριζαν, προχωρώντας σε συνεννόηση με την εταιρεία απέναντι στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας, το ίδιο διάστημα μάλιστα που συναντηθήκατε και εσείς με τον CEO, Peter Fankhauser;
  • Εφόσον ενημερωθήκατε, κατά τις δικές σας πάντα δηλώσεις τότε, τι πράξατε ως υπουργός Τουρισμού, με την υψηλή ευθύνη που συνεπάγεται η θέση σας για την προστασία και διασφάλιση των συμφερόντων του τουρισμού και της χώρας;
  • Ενημερώσατε η όχι  τον πρωθυπουργό για την κρισιμότητα της κατάστασης;
  • Προχωρήσατε ή όχι σε κάποιο σχέδιο κεντρικά, για την έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στον κίνδυνο κατάρρευσης, που σήμερα δύο μήνες μετά είναι πια σκληρή πραγματικότητα και εξελίσσεται σε πληγή για  τον ελληνικό τουρισμό;»

Νωρίτερα, ο υπουργός φρόντισε να αφήσει αιχμές κατά της Κατερίνας Νοτοπούλου, αλλά δεν είπε κουβέντα για το εάν γνώριζε από τον περασμένο Ιούλιο ποια κατάσταση επικρατεί στη μεγάλη τουριστική εταιρεία.

Ο υπουργός Τουρισμού απάντησε στα όσα του καταλόγισε η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», κατηγορώντας την πως «αποζητά λίγα λεπτά δημοσιότητας», ενώ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις στο ζήτημα που έχει προκύψει μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.

Παράλληλα, σε μία επιχείρηση απαξίωσης της πρώην υφυπουργού, ο Χάρης Θεοχάρης προσθέτει ότι «αν η κυρία Νοτοπούλου ήταν υπουργός Τουρισμού θα ήταν ικανή να κλείσει την Thomas Cook έξι μήνες νωρίτερα».

Είχε προηγηθεί αντίδραση της τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έθετε ερωτήματα προς τον Χάρη Θεοχάρη, καλώντας τον να απαντήσει εάν είχε ενημερωθεί από τις 25 Ιουλίου πως η Thomas Cook βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον υπουργό Τουρισμού να ενημερώσει για το ποιες ενέργειες έκανε για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού τουρισμού.

ΕΦΣΥΝ

Σχολιάστε Ελεύθερα