Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, παρά μόνο αυτούς που τον στηρίζουν

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφασή μας να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο, μαζικό, συμμετοχικό και δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς, είναι μια απόφαση που αφορά πρωτίστως την ίδια την ελληνική κοινωνία. Τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, των μισθωτών, των μικρομεσαίων, των μη προνομιούχων πολιτών.

Να μη φοβηθούμε να ανοίξουμε, να μεγαλώσουμε, να αλλάξουμε. Να μη φοβηθούμε να εμπιστευτούμε τον κόσμο, που τόσες φορές μας εμπιστεύτηκε. Να εργαστούμε χωρίς καχυποψίες και με ανοιχτή καρδιά ώστε το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ιστορικό για την Αριστερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τα μάτια και οι προσδοκίες του κόσμου που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια είναι στραμμένα πάνω μας. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα τους απογοητεύσουμε. Αλλά θα δουλέψουμε σκληρά, όχι μόνο για να κάνουμε πράξη το μετασχηματισμό και την αναβάθμιση της πολιτικής λειτουργίας του κόμματος, όχι μόνο για να εντάξουμε χιλιάδες νέα μέλη
αλλά και για να αναζωογονήσουμε το περιεχόμενο της κομματικής ζωής και λειτουργίας, ώστε να γίνουμε πραγματικά κόμμα των μελών.

Ανοιχτό, συμμετοχικό, δημοκρατικό. Γιατί όσο πιο μαζικό, όσο πιο ανοιχτό στο λαό, τόσο πιο Αριστερό θα είναι το κόμμα μας.

Γιατί η Αριστερά δεν βρίσκεται στις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων, αλλά στους πολλούς, λαϊκούς, καθημερινούς ανθρώπους. Ας τους πείσουμε λοιπόν να πάρουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες, παρά μόνο αυτούς που τον στηρίζουν.

Ομιλία στην έναρξη των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με θέμα «Οδικός χάρτης προς το Συνέδριο».

Σχολιάστε Ελεύθερα