Οι κινητές Ιατρικές μονάδες στην Ικαρία

Διανύοντας τον 6ο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος των κινητών ιατρικών μονάδων θα υπάρξει αποστολή αυτών στους Φούρνους και στις Ράχες Ικαρίας στις 7-12 Φεβρουαρίου.

Δείτε το πρόγραμμα στις Ράχες Ικαρία

202005_AFISA_RAXES IKARIAS

Δείτε το πρόγραμμα στους Φούρνους Ικαρίας

202004_ AFISA_ FOURNOI

Τι είναι οι κινητές Ιατρικές μονάδες

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) είναι μία πρωτοβουλία απο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ξεκίνησε να υλοποιείται τον Ιανουάριο 2014 απο την ΑΜΚΕ “Aναγέννηση & Πρόοδος” σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), οι οποίες έχουν σκοπό να προσφέρουν δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στούς μόνιμους κατοίκους νησιών της άγονης γραμμής και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

Καρδιά του προγράμματος είναι το έμπειρο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό μας. Με συνεχή διάθεση προσφοράς, υψηλή επιστημονική κατάρτιση, εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία και σύγχρονο άρτιο εξοπλισμό. Οι γιατροί του προγράμματος συμμετέχουν εθελοντικά στις αποστολές μας, σε νησιά της άγονης γραμμής και στις δυσπρόσιτες ορεινές ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας. (τους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ).

Στόχος μας η ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων –ανεξαρτήτως τόπου διαμονής – σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας.

Μετά από σχεδιασμό δύο ετών σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα διεθνή πρότυπα, είμαστε τώρα στον 5ο χρόνο υλοποίησης του προγράμματος, που συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη ασθενειών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, και στην μείωση έκτακτων ιατρικών περιστατικών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ



Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΙ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: