Ο Τζόνσον θέλει να κλείσει τη Βουλή

Στα άκρα φαίνεται ότι θέλει να φτάσει ο Μπόρις Τζόνσον αναφορικά με το brexit.

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του BBC, ο Αγγλος Πρωθυπουργός σκέφτεται να ζητήσει την άδεια της Βασίλισσας για να κλείσει τη Βουλή (!) λίγες μόνο ημέρες αφότου αυτή ανοίξει τον Σεπτέμβριο!

Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Τζόνσον επιθυμεί να σταματήσει κάθε νομοθετική πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης η οποία θα μπορούσε να αναχαιτίσει το άτακτο brexit,που πλέον φαντάζει πολύ πιθανό στις 31 Οκτωβρίου.

Ολα αυτά μόλις μία μέρα μετά την πρωτοβουλία του επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν να αποστείλει επιστολές σε βουλευτές των Συντηρητικών (ακόμα και στην πρώην Πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι) έτσι ώστε να αποτραπεί ένα άτακτο brexit.

Το σχέδιο, σύμφωνα πάντα με το BBC, βρίσκεται στα υπόψιν μόνο λίγων υπουργών και τις προηγούμενες ημέρες έγινε προσπάθεια να κρατηθεί μυστικό. Ηδη η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές προθέσεις “σκανδαλώδεις”.

«Όλα εξαρτώνται από τους φίλους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εταίρους μας» είχε δηλώσει πάντως προ ημερών ο Τζόνσον. «Το σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε για έξοδο χωρίς συμφωνία» είχε συμπληρώσει.

Ο Τζόνσον έχει δεσμευτεί πως η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου. Στις πρόσφατες συναντήσεις του με ευρωπαίους ηγέτες του έγινε σαφές ότι η ΕΕ αποκλείεται να αλλάξει στάση και να του προτείνει κάτι πιο διαχειρίσιμο.

News247

Σχολιάστε Ελεύθερα